Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σωτήρης Μανωλόπουλος: «Σημαντικό το κομμάτι προετοιμασίας στο Καρπενήσι»

Ο βοηθός του Ιβάνοβιτς Σωτήρης Μανωλόπουλος, που ανέλαβε ρόλο προπονητή του Παναθηναϊκού στο Καρπενήσι έκανε έναν απολογισμό της προετοιμασίας στο προσωπικό του blog στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
manwlopouylos
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ολοκληρώσαμε το πρώτο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας στο Καρπενήσι. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα νέα παιδιά κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα. Η προπόνηση περιείχε ιδιαίτερα μεγάλο όγκο, τόσο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όσο και στο κομμάτι της τακτικής.

Το ευχάριστο είναι πως τα καινούρια παιδιά έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνουν στο νόημα αντιλαμβανόμενοι το τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις για να αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού οπότε και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που άπαντες έχουν καταλάβει πλέον. Σε πρώτη φάση θεωρώ πως έχουν ανταποκριθεί όλοι. Το ταλέντο δεν λείπει από κανέναν…

Τώρα περνάμε στο επόμενο στάδιο της προετοιμασίας μας. Έχουμε ακόμη μπροστά μας σχεδόν ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Θέλουμε να ξεπεράσουμε κάποια μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουμε προκειμένου να μπορέσουμε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα. Βέβαια, τα προβλήματα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Πλέον, θέλουμε μέσα από τα φιλικά να βρούμε ρυθμό και να αλλάξουμε παραστάσεις. Παιχνίδι με το παιχνίδι τα παιδιά θα αφομοιώσουν περισσότερο την τακτική μας και εμείς θα βγάλουμε τα συμπεράσματα που πρέπει για να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στις επίσημες υποχρεώσεις μας».