Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Γιάννης Αντωνίου: «Τα αγαθά κόποις κτώνται»

Για να φτάσει κάποιος να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά κυρίως να παραμείνει εκεί, απαιτούνται θυσίες. Η επίπονη προετοιμασία είναι το μυστικό ενός επαγγελματία αθλητή και σε αυτή βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας.

PRO

Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Αντωνίου, τον κορυφαίο Έλληνα σκιέρ, ο οποίος ξέρει πως για να πετύχει σπουδαίες διακρίσεις (από αυτές που μας έχει συνηθίσει) στη διάρκεια των αγώνων πρέπει να ιδρώσει πολύ στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, αλλά και τα… βουνά!!

Εργομετρικά
Η αρχή ήταν η πιο επίπονη για τον Γιάννη, καθώς μετά τη διαδικασία των εξετάσεων στη σχολή του μπήκε στη διαδικασία να περάσει τα εργομετρικά τεστ, τα οποία έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Όπως δηλώνει ο ίδιος στα Ευρυτανικά Νέα: «…η συγκεκριμένη διαδικασία σε φέρνει στα όριά σου… δεν αντέχεις άλλο! Ήταν ιδιαίτερα επίπονη και εξοντωτική…».
2

Πρόγραμμα
Υπό την επίβλεψη του Στέργιου Πάππου, ομοσπονδιακού τεχνικού την περασμένη σεζόν, ο νεαρός Γιάννης ακολουθεί πρόγραμμα στο γυμναστήριο του Άτλαντα (όπου γυμνάζεται δωρεάν!) το οποίο πρέπει να ακολουθηθεί αυστηρά μέχρι τέλος Αυγούστου και περιλαμβάνει ενδυνάμωση στο γυμναστήριο. Στο ενδιάμεσο θα υπάρξει προπόνηση σε βουνό του εξωτερικού, όπου θα κάνει σκι.

Με τη λήξη του προγράμματος ακολουθεί ένα δεύτερο, καθώς η λέξη “χαλάρωση” δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του Γιάννη Αντωνίου! Αυτό περιλαμβάνει ταχυδύναμη στο γυμναστήριο, καθώς πλέον οι ρυθμοί ανεβαίνουν και η πίεση αυξάνεται, αλλά και ασκήσεις στο γήπεδο. 
« Δουλεύω εντατικά και όσο γίνεται πιο σκληρά για να μπορώ να είμαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα των αγώνων», σχολιάζει στα Ευρυτανικά Νέα ο νεαρός πρωταθλητής.

4

Ισορροπία 
Για τον Ευρυτάνα χιονοδρόμο το σκι είναι το χόμπι του, αλλά πλέον έχει περάσει σε επαγγελματική βάση. Έτσι, στην προπόνησή του προέχει και προσέχει να γυμνάζεται συνδυαστικά, ώστε όλα τα στοιχεία να βρίσκονται σε ισορροπία.

3

Τρόπος ζωής
Ο Αντωνίου έχει περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, όμως ξέρει πως αυτός ο τρόπος ζωής είναι επιλογή του, χαίρεται αυτό και κάνει έχοντας την εμπιστοσύνη και απόλυτη στήριξη των γονέων του. 
 «Το σκι άρχισε σα χόμπι, παραμένει η αγαπημένη μου συνήθεια, όμως είναι λογικό να το βλέπω και επαγγελματικά πλέον...», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Αντωνίου ερωτηθείς για τη σχέση του με το άθλημα της χιονοδρομίας.
Κοντά και η Ομοσπονδία με έκδηλο το ενδιαφέρον για την πορεία της καριέρας και την εξέλιξη του Ευρυτάνα σκιέρ, αλλά με περιορισμό στα οικονομικά, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες (και) του Αντωνίου. 

Εμείς στηρίζουμε από την πλευρά τον φίλο και αθλητή Γιάννη Αντωνίου, πιστεύουμε σε αυτόν και του ευχόμαστε καλή χιονοδρομική χρονιά!