Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Γιάννης Αντωνίου: "Καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές της χιονοδρομίας"

Στα “Ευρυτανικά Νέα” μίλησε ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου αμέσως μετά τον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι. Μοιράζεται τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν στο άκουσμα της είδησης, κοιτάζει όμως μπροστά, ενώ επιδεικνύοντας ήθος εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές που προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα!!
ANTONIOUZ
Ο Γιάννης Αντωνίου του ΕΟΣ Καρπενησίου έμεινε εκτός Ολυμπιακών αγώνων, παρόλο που ήταν ο πρώτος με διαφορά των τεχνικών αγωνισμάτων, μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια. Ο 19χρονος σκιέρ μιλάει για πρώτη φορά στα “Ευρυτανικά Νέα” για τα όσα έγιναν, που όπως φαίνεται δεν είναι ικανά να τον λυγίσουν, αντίθετα τον πεισμώνουν να συνεχίσει με στόχο την  συνεχή βελτίωσή του.

Η συνέντευξη
Γιάννη, αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Σότσι και εσύ δεν είσαι εκεί, ενώ όλοι αυτό περιμέναμε. Τι συναισθήματα σου δημιουργήθηκαν όταν έμαθες την απόφαση; Πως ένιωσες; 
Στο άκουσμα της τελικής απόφασης ένιωσα απογοήτευση και εκνευρισμό, γιατί δεν πέτυχα το στόχο που είχα θέσει, αλλά την ίδια στιγμή κοίταξα μπροστά και τους επόμενους αγώνες μου! Δεν είχα χρόνο για χάσιμο, καθώς αυτές τις ημέρες έχω ένα Europa Cup (EC) αγώνα στη Βουλγαρία, το επόμενο ουσιαστικά βήμα  από τους Διεθνείς αγώνες FIS, που τρέχω ως τώρα, καθώς πρόκειται για αγώνα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Σε πεισμώνει αυτή η εξέλιξη, ώστε να γίνεις καλύτερος στο μέλλον και να πετύχεις τελικά το μεγάλο στόχο της Ολυμπιάδας;
Σίγουρα με πεισμώνει και με κάνει να προσπαθώ να γίνω ακόμα καλύτερος, να φτάσω πιο κοντά σε αυτό που θέλω και να πετύχω το μεγάλο μου στόχο. Είναι λογικό και θέλω να κυνηγήσω τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μέχρι τότε -επειδή αργούν ακόμα- υπάρχουν πολλοί ενδιάμεσοι στόχοι, που έχω θέσει.

Με όσα έγιναν και ειπώθηκαν το τελευταίο διάστημα ένιωσες ότι υπήρξε αδικία;
Δεν είναι δικιά μου δουλειά να το κρίνω αυτό! Υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα, που είναι αρμόδια, να εξέτασουν και να κρίνουν αν συνέβη κάτι τέτοιο. Άσχετα, με το τι πιστεύω εγώ και τι ισχύει, συνεχίζω την πορεία μου και τους αγώνες μου μέσα από τη σκληρή δουλειά. 
ANTONIOU-G
Υπήρξαν άτομα, π.χ. από την Ομοσπονδία ή άλλους φορείς με τους επικοινώνησες και έδειξαν τη στήριξή τους προς εσένα; Τι σου είπαν;
Με στήριξαν και εξακολουθούν να με στηρίζουν οι συγγενείς και οι φίλοι και τους ευχαριστώ πολύ όλους.Το ίδιο ισχύει και για τον σύλλογό μου, αλλά και την τοπική κοινωνία, οι οποίοι δείχνουν τη συμπαράστασή τους και είμαι ευγνώμων για αυτό. Η Ομοσπονδία Χιονοδρομίας προσπαθεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά της, δεδομένων των συνθηκών, λειτουργεί αμερόληπτα και όπως και να έχει δε γίνεται να ευνοήσει κάποιον. 

Τί θες να ευχηθείς στα παιδιά που πήραν την πρόκριση αντί για εσένα στην Ολυμπιάδα του Σότσι;
Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία και μακάρι να πετύχουν το καλύτερο που μπορούν. Πάνω από όλα όμως να περνάνε καλά και να απολαύσουν αυτή τη θαυμάσια γιορτή των αγώνων.

Γιάννη, σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει.
Εγώ συνεχίζω τις προπονήσεις και τη σκληρή δουλειά με στόχο να βελτιώνομαι όσο περισσότερο μπορώ. Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω την οικογένεια, τον προπονητή, τους φίλους μου, εσάς για το ενδιαφέρον σας και όσους μου στάθηκαν σε όλη την πορεία μου.