Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Σάββας Παντελίδης (προπονητής ΠΑΣ Γιάννενα): "Στόχος η νίκη σε κάθε παιχνίδι"

Τις πρώτες του δηλώσεις από την άφιξη της ομάδας στο Καρπενήσι έκανε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννενα Σάββας Παντελίδης

PANTELIDISSSS

Ο Παντελίδης αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στο Καρπενήσι, χωρίς τραυματισμούς και άλλα απρόοπτα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια το προπονητικό κέντρο και το ξενοδοχείο Avaris, όπου διαμένει η ομάδα, ενώ θέλει να περάσει τη νοοτροπία του νικητή στους παίχτες του, στοχεύοντας στη νίκη σε κάθε αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα σχολίασε ο Σάββας Παντελίδης
Για το προπονητικό κέντρο στο Καρπενήσι: Είναι πολύ καλές οι συνθήκες που έχουμε συναντήσει και το γήπεδο που γίνονται οι προπονήσεις μας είναι σε άριστη κατάσταση.  Όλοι μας είμαστε ικανοποιημένοι  ενώ το ξενοδοχείο που μένουμε και οι εγκαταστάσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο.

Για το ποιος  θεωρεί ότι πρέπει να είναι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας: Φιλοσοφία μου είναι πως πρέπει να λειτουργούμε σαν οικογένεια. Να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάνω απ όλα  είναι το καλό της ομάδας και μόνο μέσα από αυτή και την επιτυχημένη πορεία της, μπορούμε να διακριθούμε ιδιαίτερα, όλοι και ο καθένας ξεχωριστά.

Για τους στόχους: Θέλω να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο την αγωνιστικότητα που δείχνει να έχει η ομάδα, να την βελτιώνουμε συνεχώς, να ανέβουμε πιο πάνω σε ορισμένα σημεία τακτικής και να διατηρηθεί το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι πρέπει να παίζουμε για τους βαθμούς της νίκης,  χωρίς να μας ενδιαφέρει το όνομα του αντιπάλου.

Για το αν διακρίνει πρόβλημα από την αποχώρηση κάποιων βασικών, κατά την προηγούμενη περίοδο, ποδοσφαιριστών: Ποδοσφαιριστές, προπονητές, και παράγοντες έρχονται και φεύγουν,  αλλά η ομάδα μένει. Το θέμα είναι να βρίσκονται αντάξιοι αντικαταστάτες αυτών που αποχωρούν.
Καθημερινά εξετάζουμε με μεγάλη σχολαστικότητα πολλές περιπτώσεις, ώστε να κάνουμε τις κατάλληλες προσθήκες,  αλλά πέραν αυτών που ήδη αποκτήθηκαν,  δεν έχουμε βρει κάτι που να μας ικανοποιεί απόλυτα και να είναι στις προδιαγραφές που εμείς επιθυμούμε. Για αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση  και δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη το ρόστερ. 
Θέλουμε κάποιοι ποδοσφαιριστές που θα ενταχθούν στην ομάδα να ανεβάσουν το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της και όχι η ομάδα να ανεβάσει το δικό τους. Σύντομα πάντως θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές.
PANTELIDHSSSS
Για το ποια προτεραιότητα δίνεται αυτή την στιγμή στις μεταγραφικές κινήσεις: Στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή στην θέση του Ντε Βινσέντι.

Για το αν θα προτιμηθεί κάποιος σε μικρή ηλικία  εξελίξιμος, σύμφωνα και  με το υπάρχον υλικό  ή κάποιος μεγαλύτερης ηλικίας και με εμπειρία: Εξετάζουμε πολλές περιπτώσεις.  Μας έχουν προταθεί μεταξύ άλλων και κάποιοι έμπειροι και «φτασμένοι» ποδοσφαιριστές,  αλλά δεν πεισθήκαμε ότι είχαν το κίνητρο πλέον ώστε να αποδώσουν  στην ομάδα μας. Φυσικά αν υπάρξει κάποιος που εκτιμήσουμε ότι μπορεί να προσφέρει θα το συζητήσουμε και ανάλογα θα κινηθούμε.

Για το τι θα προσπαθήσει να προσθέσει αγωνιστικά στην ομάδα: Να μπορεί να έχει λίγο περισσότερη κατοχή της μπάλας.

Για τον αριθμό των  ποδοσφαιριστών που  θα αποτελείται το φετινό ρόστερ: Θα ήθελα το ρόστερ να αποτελείται από 26 ποδοσφαιριστές ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα  και με τα νεαρά παιδιά που θα έρχονται από τις υποδομές.
PANTELIDISS
Για τις υποδομές: Στον προγραμματισμό  μου συμπεριλαμβάνονται  και οι υποδομές. Στις προθέσεις μου είναι η διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών, με την μεγάλη ομάδα, ενώ είτε εγώ  είτε οι  συνεργάτες  μου θα παρακολουθούμε αγώνες της Κ17 και Κ20. 
Επίσης, σχεδόν μια φορά την εβδομάδα , και εφόσον εκτιμηθεί και περισσότερο, κάποια παιδιά της Κ20, σε συνεννόηση και με τον προπονητή τους Γιάννη Τάτση,  θα γυμνάζονται με την πρώτη ομάδα,  προκειμένου να έχουμε ακόμα πιο σαφή εικόνα των δυνατοτήτων τους. Επιθυμία μου είναι η άριστες σχέσεις και η άψογη συνεργασία, ενώ  κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιώ meeting με τους προπονητές των υποδομών, για θέματα που θα αφορούν την καθημερινότητα , τα αγωνιστικά πλάνα και τις προπονητικές μονάδες,  ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στον τρόπο λειτουργίας.

Για το φετινό πρωτάθλημα: Πιστεύω ότι την φετινή χρονιά το πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από το περσινό. Οι ομάδες ενισχύονται με μεταγραφές , είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση όπως δείχνουν,  ενώ κι αυτές που ανέβηκαν από την football league φαίνεται ότι θα είναι δυνατές.

Πηγή: pasgiannina.gr