Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(update)Από τους επτά Γενικούς Γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων άλλαξαν οι πέντε. - Πώς παρέμεινε η Γερακούδη

Από τους επτά Γενικούς  Γραμματείς άλλαξαν οι πέντε. Οι νέοι γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, είναι επιλογές της κυβέρνησης και προέρχονται από όλες τις κυβερνητικές πολιτικές παρατάξεις.

gerakoudi kalliopi

Τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας παραμένει η κα Γερακούδη.

Πέντε είναι τελικά οι αλλαγές στα πρόσωπα των γενικών γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας που ανακοινώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012.
Ο νέος χάρτης των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων διαμορφώθηκε, σύμφωνα και με την κυβερνητική "τρόικα" και ανάλογα εκπροσωπούνται με πολιτική παρουσία όλα τα κόμματα της κυβέρνησης. Στη θέση της παραμένει η κα Γερακούδη, ενώ ο κ. Θ. Καρούντζος άλλαξε περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην Αττική Γενικός Γραμματέας στη θέση του Ηλία Λιακόπουλου αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος(ΝΔ). Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας παραμένει η Πόπη Γερακούδη (ΠΑΣΟΚ).
Στην Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία στη θέση της Δήμητρας Γεωργακοπούλου αναλαμβάνει ο μετακινηθείς από το ΠΑΣΟΚ στη Δημοκρατική Αριστερά, βουλευτής Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης, ενώ στη Μακεδονία - Θράκη στη θέση του Θύμιου Σώκου μετακινείται ο μέχρι σήμερα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θ. Καρούντζος (ΠΑΣΟΚ)
Στην Πελοπόννησο - Δυτικής Ελλάδας - Ιόνιο τη θέση του Τ. Αποστολόπουλου καταλαμβάνει ο πρώην ευρωβουλευτής και υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας Μανόλης Αγγελάκας, στο Αιγαίο στη θέση του Φώτη Χατζιμιχάλη, η πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χρ. Καλογήρου και τέλος στην Κρήτη στη θέση του Θ. Καρούντζου Γ.Γ. αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γ. Δεικτάκης, (τη θέση του οποίου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ μετά τη συμφωνία με τη Ντόρα Μπακογιάννη, πήρε ο Λευτέρης Αυγενάκης).

Παραμένει η Γερακούδη
Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας παραμένει η μέχρι σήμερα Γενική Γραμματέας κα. Γερακούδη Καλλιόπη, η οποία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβε τα καθήκοντά της με την εφαρμογή του νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, την 1 Ιανουαρίου 2011.
Με αφορμή την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, κ. Σαμαρά, τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κ. Βενιζέλο και κ. Κουβέλη, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη και το Υπουργικό Συμβούλιο, για την ιδιαίτερα τιμητική επιλογή στο πρόσωπό μου. Η παραμονή μου στη θέση της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί ταυτόχρονα και υπόσχεση για συνέχιση της δουλειάς των τελευταίων χρόνων. Χωρίς πολλά λόγια, θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλό και των δύο Περιφερειών που είναι στην αρμοδιότητα μας. Ο τρόπος δουλειάς μας δεν αλλάζει: Συζήτηση – Διάλογος – Συνεργασία – Συναπόφαση και Συνέργεια.»
Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι, η κ. Γερακούδη συμμετείχε στη συνάντηση των νέων Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.