Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Η βράβευση του κ. Ηλία Ντζιώρα

Η βράβευση του κ. Ηλία Ντζιώρα

brabeusi ntziora

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η επιτυχέστερη συνεδρία του Συνεδρίου αποδείχθηκε αυτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα 21 Ιουλίου του Σαββάτου στην πλατεία του Μεσοχωρίου Κλειτσού.

Εκεί οι εργασίες του Συνεδρίου έγιναν στον ανοιχτό χώρο της Πλατείας με ίσκιο και δροσιά και έτσι οι σύνεδροι, αλλά και ο λοιπός κόσμος που αριθμούσε περίπου τα 380-400 άτομα βρήκαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των εισηγητών με άνεση και ενδιαφέρον, αφού μεταξύ των άλλων σημαντικών εισηγήσεων άκουσαν και για τον Κλειτσιώτη στρατηγό της Νίκης του 1940, Χαράλαμπο Κατσιμήτρο, το σπίτι και η προτομή του οποίου δέσποζαν δίπλα από τον χώρο του Συνεδρίου, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Πρόεδρο της Πανευρυτανικής κ. Κ. Παπαδόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Λάμπρο Τσιτσάνη, τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Λάππα και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κλειτσού κ. Κώστα Σαμαρά.

Πρέπει ακόμη να τονίσουμε την άψογη διαδικασία των εργασιών του Συνεδρίου, που διηύθυνε το Προεδρείο της συνεδρίας με πρόεδρο τον κ. Φώτη Κουλαρμάνη.

 Το απρόοπτο και ευχάριστο όμως υπήρξε μετά το τέλος της Συνεδρίας, αφού παρατέθηκε δείπνο δωρεάν από τον ευπατρίδη κ. Ηλία Ντζιώρα και ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια από δύο ξεχωριστές φωνές ντόπιων συγχωριανών της κ. Τσιρίγκα και του 89 ετών Παπα- Μαρκούση Παναγιώτη, που εξέπληξε τους πάντες με την νεανική και γλυκέλαδη φωνή του. Ακολούθησε στη συνέχεια γλέντι και χορός με μουσική και παραδοσιακά τραγούδια της παλιάς εποχής και ασφαλώς για τον Κλειτσό θα μείνει στην ιστορία που ένα τέτοιο συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο χωριό αυτό.

Αναφέρουμε όμως και ένα άλλο σημαντικό γεγονός: Την βράβευση του κ. Ηλία Ντζιώρα, καθηγητή Μαθηματικών στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, με την απονομή ειδικής πλακέτας από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, που έγινε μετά το τέλος των εργασιών της τελευταίας συνεδρίας του Συνεδρίου, την Κυριακή 22 Ιουλίου στο χωριό της Βράχας. Σημειώνουμε ότι ο κ. Ηλίας Ντζιώρας, παρέλαβε συγκινημένος την τιμητική πλακέτα και εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες που η βράβευση του απονέμεται από τον Δημοτικό άρχοντα του Καρπενησίου.

Ο κ. Ντζιώρας έχει προσφέρει πολύτιμες και ποικίλες υπηρεσίες στην Βράχα, και όχι μόνο, με οικονομικές προσφορές γι’ αυτό και ο Δήμος Καρπενησίου αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο έργο του βράβευσε τον ευπατρίδη αυτόν Ευρυτάνα.