Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(update) Τα πρώτα 5μηνα στην Ευρυτανία - Yπογράφηκαν οι 46 προσλήψεις. Ποιοι πιάνουν δουλειά (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ανακοινώθηκε, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φθιώτιδας, ο πίνακας με τα ονόματα των προσληφθέντων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στoν νομό Ευρυτανίας. Κατατέθηκαν 293 αιτήσεις και προσλαμβάνονται 46 άτομα

 

 

 

Αν και το πρόγραμμα "Κοινωφελούς Χαρακτήρα" προέβλεπε 50 θέσεις για την Ευρυτανία και παρά το ότι για αυτές τις 50 θέσεις κατατέθησαν... 293 αιτήσεις, τα ελάχιστα τυπικά προσόντα διέθεταν μόνο 46 άτομα -δηλαδή χάθηκαν και 4 θέσεις- τα οποία και επιλέγησαν και θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 5 μηνών{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Οι 46 προσληφθέντες (ΠΙΝΑΚΑΣ) υπέγραψαν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φθιώτιδας -που είναι και ο φορέας υλοποίησης των δράσεων- τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, στις 6.00 το απόγευμα, στο κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας (πρώην νομαρχία) παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά.

Σήμερα Τετάρτη παρουσιάτηκαν στην Δ/νση Υγείας γθια να ενημερωθούν σχετικά με την εργασία που θα αναλάβουν.

pinakas 506

Πρόκειται για άτομα τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την έκταση του νομού Ευρυτανίας, σύμφωνα με την απόφαση, ενώ η έδρα τους θα είναι στον δήμο Καρπενησίου. Την εποπτεία τους θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Υγείας.

Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν για πέντε μήνες στο πρόγραμμα είναι κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί, επόπτες δημόσιας υγείας, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, οδηγοί, οικογενειακοί βοηθοί και συνοδοί ΑμΕΑ.

Η αμοιβή τους θα είναι 625 ευρώ. Οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) καλύπτονται από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Σημαντικό είναι δε το γεγονός ότι μετά την απόλυσή τους, οι εργαζόμενοι, δικαιούνται αντίστοιχο επίδομα ανεργίας.


Έρχονται και οι 150 θέσεις

Οι 46 θέσεις που αναφέρονται δίπλα αφορούν την πρώτη προκήρυξη, η οποία εκδόθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φθιώτιδας.

Ωστόσο, εκκρεμούν και οι 150 θέσεις, 5μηνης διάρκειας, που έχουν προκηρυχθεί από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ), η προθεσμία των οποίων έληξε μόλις την περασμένη εβδομάδα. Τα “Ευρυτανικά Νέα”, καταγράφοντας μάλιστα τη σημαντική αυτή είδηση των προσλήψεων σε παλαιότερο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ (αρ. φυλ. 503/4-7-12), συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, “... εντός 10ημερου”, όπως ειπώθηκε, ενώ όλες οι προσλήψεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ωστόσο, η αγωνία των ανέργων για μια θέση εργασίας, έστω  5μηνης διάρκειας, αποτυπώνεται στον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν. Για τις 85 θέσεις του δήμου Καρπενησίου, έχουν κατατεθεί πάνω από 600 αιτήσεις.