Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

«Γιορτές Δάσους» - Το αναλυτικό πρόγραμμα της εβδομάδας

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει αρκετές μουσικές γιορτές, όπως επίσης και γαστρονομικές εκδηλώσεις, σε αρκετές Τοπικές Ενότητες του δήμου Καρπενησίου. Ειδικότερα:

asorti111

ASORTI


Τετάρτη 25 Ιουλίου

χθες, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 6:30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η «αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών». Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν πεντόβολα, κουτσό, πατώ, αμάδες, επτάπετρο και να γνωρίσουν ομαδικά και ατομικά παιχνίδια δεξιότητας, όπως το τσιλίκι και η γουρούνα. Η δράση υλοποιήθηκε στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μικρού Μουσείου Εκπαίδευσης Βουτύρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.

Πέμπτη 26 Ιουλίου
Αύριο, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 το γλέντι μεταφέρεται στην Τοπική Κοινότητα της Άμπλιανης. Στις 9.00 το βράδυ, ντόπιοι καλλιτέχνες θα αναλάβουν να διασκεδάσουν όσους δημότες και επισκέπτες επιλέξουν να βρεθούν στο χωριό, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.

Παρασκευή 27 Ιουλίου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η γαστρονομική εκδήλωση «Γιορτή Πέστροφας». Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, στις 8.30 το βράδυ, στο Κεφαλόβρυσο, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και ο δήμος Καρπενησίου μαγειρεύουν, ποταμίσια ψάρια, με τη συνοδεία -φυσικά- ζωντανής μουσικής.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, ο Σύλλογος Απανταχού Παπαρουσιωτών και η Τοπική Κοινότητα Καλεσμένου διοργανώνουν βραδιά καραόκε. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο τραγούδι, στις 8.00 το βράδυ, στην πλατεία του Αϊ Γιάννη, στο Καλεσμένο.

Σάββατο 28 Ιουλίου
Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τον αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, Αθανάσιο Καρπενησιώτη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι από ντόπιους καλλιτέχνες.

Εντωμεταξύ, μια ακόμη μουσική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την ίδια μέρα, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Στις 9.00 το βράδυ, οι ASORTI και οι 7 plus θα ανέβουν στη σκηνή για μια ξεχωριστή συναυλία.

Οι ASORTI έρχονται με σκοπό να προτείνουν μία μοναδική παράσταση, διασκευάζοντας αγαπημένες ποπ μελωδίες ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μαζί με τραγούδια από τον προσωπικό τους δίσκο, όπου με την «αναγκαστική» συμμετοχή του κοινού σε…. διαγωνισμούς τραγουδιού, υπόσχονται μια ανατρεπτική βραδιά γεμάτη μουσική. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Οι 7 plus από την πλευρά τους, θα ανοίξουν την συναυλία με καλοκαιρινή και άκρως νεανική διάθεση, παρουσιάζοντας γνωστές ελληνικές και ξένες ροκ επιτυχίες, καθώς και δικές τους δημιουργίες.

Παράλληλα, όσοι βρεθούν το Σάββατο 28 Ιουλίου στην Τοπική Κοινότητα Φουρνάς, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην «Γιορτή Χωριάτικης Πίτας». Στις 9.00 το βράδυ, ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού, αναβιώνει παλιά έθιμα και μαθαίνει στο κοινό να παρασκευάζει παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο, ενώ προσκαλεί όλους να δοκιμάσουν κάθε είδους πίτας, σε μια βραδιά με πολύ χορό και τραγούδι.

Επίσης, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η «Γιορτή Μούρου», από τον Σύλλογο Απανταχού Παπαρουσιωτών. Ντόπιοι και επισκέπτες είναι καλεσμένοι στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία του Αϊ Γιάννη στο Καλεσμένο, σε μια πρωτότυπη εκδήλωση, αφιερωμένη στο τοπικό ποτό «μούρο». Την διασκέδαση των παρευρισκομένων θα αναλάβει παραδοσιακή μουσική ορχήστρα, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου.

Κυριακή 29 Ιουλίου
Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 ντόπιοι καλλιτέχνες θα διασκεδάσουν όσους επιλέξουν να βρεθούν στην Τοπική Κοινότητα Φιδακίων, στις 9.00 το βράδυ, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, την εμφάνισή της θα κάνει η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου «Piccola Banda», η οποία θα ερμηνεύσει ελληνικές, αλλά και ξένες επιτυχίες.

Δευτέρα 30 Ιουλίου
Μια ξεχωριστή δράση θα λάβει χώρα την επόμενη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012. Στις 6.30 το απόγευμα, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Καρπενησίου θα ζωγραφίσει παρέα με τους μικρούς μας φίλους τον τοίχο της αυλής του Ενιαίου Λυκείου Καρπενησίου.

Αργότερα, στις 9.00 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα.

Η ορχήστρα του Ωδείου Καρδίτσας Ευθυμιάδη φτάνει ως την Ευρυτανική πρωτεύουσα και μεταφέρει όλους σε μία άλλη εποχή… τότε που το μπουζούκι και τα τραγούδια του Ζαμπέτα μεσουρανούσαν.