Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Νέες καταγγελίες στον δήμο Αγράφων. Αυτή την φορά από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Κατσιάδα

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τον δήμο Αγράφων. Αυτή την φορά από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρο Κατσιάδα

katsiadas agrafa

Αγαπητοί συνδημότες
Στις 05/07/2012 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο Kερασοχώρι με δεκαεπτά θέματα, από τα οποία τα δεκατέσσερα ψηφίστηκαν ομόφωνα, ενώ τα άλλα τρία κατά πλειοψηφία.

Ένα σημαντικό θέμα που ως αντιπολίτευση δεν ψηφίσαμε ήταν το δέκατο έβδομο με τίτλο ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ και αφορούσε τα χρήματα της ΣΑΤΑ που ήρθαν στο δήμο μας και ήταν 1.400.000 ευρώ περίπου.

Με λύπη είδα πάλι το Δήμαρχο να συνεχίζει την ίδια τακτική, δηλαδή να κατανέμει όλο το παραπάνω ποσό σε μικρά ποσά των δέκα, είκοσι και εικοσιπέντε χιλιάδων ευρώ με αναθέσεις και χωρίς διαφάνεια να διαχειρίζεται ένα τόσο μεγάλο ποσό.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ, μόλις ενενήντα χιλιάδες έβαλε για μελέτες που θα μπορούσαν να φέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας τις οποίες και ψηφίσαμε παρόλο που και αυτές τις αναθέτει σε μηχανικούς της επιλογής του που πολλές φορές με την προχειρότητα που γίνονται δεν είναι επιτυχείς και μένουν σε ένα συρτάρι.

Με αφορμή το ποσό 190.000 ευρώ που έβαλε για μισθώματα οχημάτων μηχανημάτων έργων για τον καθαρισμό δρόμων, ρώτησα πόσο στοίχισαν οι καθαρισμοί δρόμων το 2011 ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχόπουλος είπε ότι στοίχισαν πολύ παραπάνω από τις 190.000 ευρώ που βάλανε, επίμονα ζητούσα να μου πουν το ακριβές ποσό τότε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημητρόπουλος ανέφερε το ποσό των 180.000 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στην ερώτηση του κ. Μπαμπαλή γιατί τα ποσά που αφορούν το ίδιο έργο και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποια έκπτωση κόβονται σε μικρότερα, ο Δήμαρχος απάντησε απλά ότι έτσι είναι καλύτερα, χωρίς να τεκμηριώσει την απάντησή του.

Σας παραθέτω ένα μικρό κομμάτι από τα έργα για να δείτε αν γίνανε, και το μέγεθος της κοροϊδίας: 1) Συντήρηση ποτιστικών υδραυλάκων Δ.Ε. Αγράφων 24.600 ευρώ. 2) Συντήρηση ποτιστικών υδραυλάκων Δ.Ε. Ασπροποτάμου 24.600 ευρώ. 3) Συντήρηση ποτιστικών υδραυλάκων Δ.Ε. Απεραντίων 15.000 ευρώ. 4) Συντήρηση ποτιστικών υδραυλάκων Δ.Ε. Βίνιανης 15.000 ευρώ. 5) Συντήρηση ποτιστικών υδραυλάκων Δ.Ε. Φραγκίστας 12.000 ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο, ποσό 60.000 ευρώ έβαλε στις πέντε Δημοτικές Ενότητες: Αγράφων 12.000 ευρώ, Ασπροποτάμου 12.000 ευρώ, Απεραντίων 12.000 ευρώ, Βίνιανης 12.000 ευρώ, Φραγκίστας 12.000 ευρώ για λαμπτήρες!

Αξιοπερίεργο που τα ποσά είναι ακριβώς τα ίδια. Δεν Ξέρω αν και τα "ντουί" που βάζουν στις λάμπες είναι τα ίδια ή αν βάζουν και στα έλατα.

Τέλος, με τις τελευταίες εξελίξεις που είχαμε με την καταγγελία της κας Φουρλίγκα, Δημοτικής Συμβούλου της πλειοψηφίας, της οποίας και εξέφρασα από κοντά τα συγχαρητήριά μου, που με μοναδικό όπλο την αλήθεια βρήκε το θάρρος να κάνει τόσο σοβαρές καταγγελλίες, διαβάζοντας από τον τοπικό τύπο ότι ο Δήμαρχος δεν θα αφήσει να αιωρούνται σκιές πάνω από το Δήμο και γνωρίζοντας ότι η κα Φουρλίγκα είχε κάνει αίτηση να μπεί ως θέμα στο συμβούλιο ο τρόπος λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής, περίμενα να συζητηθεί το παραπάνω θέμα και να έχουμε κάποιες απαντήσεις και μία ποιό ολοκληρωμένη άποψη.

Εξεπλάγην όταν είδα ότι το θέμα αυτό δεν το έφερε προς συζήτηση ο Δήμαρχος, αλλά και στην προσπάθεια που έκανε ο κ. Μπαμπαλής να το φέρει ως έκτακτο θέμα με ψηφοφορία, η πλειοψηφία πλην της κα Φουρλίγκα αρνήθηκε να το συζητήσει.  Απ' ότι φαίνεται ο Δήμαρχος φοβάται την συζήτηση και σε αντίθεση από ότι δήλωσε προτιμά τις σκιές, παρά την σωστή λειτουργία της οικονομικής επιτροπής και την λάμψη της αλήθειας. Ελπίζω η δικαιοσύνη να λάβει και αυτό υπόψη.

ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ