Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Χωρίς κρούσμα κορονοϊού, παραμένει η Ευρυτανία. Αρνητικά βγήκαν όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από το Νοσοκομείο Καρπενησίου και τον ΕΟΔΥ

Η Ευρυτανία παραμένει ο μοναδικός νόμος στην Ελλάδα χωρίς κρούσμα κορονοϊού, μετά και τα σημερινά αποτελέσματα δειγμάτων, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. koronoios-nosokomeio-edit22

Την περασμένη εβδομάδα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα «ασθενές θετικό» κρούσμα για 81χρονη από τα Άγραφα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρπενησίου με συμπτώματα κορονοϊού. 

Ωστόσο, μετά από δύο ημέρες, ένα 2o δείγμα της ηλικιωμένης γυναίκας ήταν αρνητικό, όπως και το 3ο δείγμα που ελήφθη από την 81χρονη, όπως ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη 4 Αυγούστου.

Παράλληλα, αρνητικά προέκυψαν και τα 14 δείγματα τα οποία ελήφθησαν από το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με την ηλικιωμένη. 

Τη Δευτέρα (3/8) ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου, μετά από ιχνηλάτηση των επαφών της ηλικιωμένης, έλαβε 23 ακόμη δείγματα από συγγενείς και φίλους που ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, ανακοινώθηκε ότι και τα 23 αυτά δείγματα είναι αρνητικά. 

Ο νομός Ευρυτανίας παραμένει μέχρι και σήμερα χωρίς κανένα κρούσμα κορονοϊού.