Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

ev media-logo

Π.Ε. Ευρυτανίας: Καθημερινή περιήγηση με βάρκες στη Λίμνη Κρεμαστών, τον μήνα Αύγουστο - 88.000€ για τον Τουρισμό

από την έντυπη έκδοση

Συνολικά 17 έργα σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, εγκρίθηκαν στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, κ. Αριστείδη Τασιού. Χρηματοδοτούνται έργα ανάπτυξης για τον νομό Ευρυτανίας.limni-skafi-drone1

Πιο ειδικά, αγγίζουν τα 3,6 εκατ. ευρώ οι νέες χρηματοδοτήσεις για τον νομό Ευρυτανίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συνοψίζονται σε δύο "πακέτα" έργων και προγραμματικών συμβάσεων. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν δώδεκα (12) έργα, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ και πέντε (5) προγραμματικές συμβάσεις, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.

Καθημερινή περιήγηση με βάρκες στη Λίμνη Κρεμαστών, τον Αύγουστο

Έπειτα και από την επιτυχημένη δράση, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο (οργάνωση περιήγησης με βάρκες στη Λίμνη, αλλά και ημερίδας με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή φορέων του Τουρισμού) η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας επεκτείνει τις ενέργειές της για την τουριστική ανάδειξη της Λίμνης Κρεμαστών.

Πιο αναλυτικά, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, κ. Άρη Τασιού, με στόχο τη συνέχιση των δράσεων και των πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση της Λίμνης των Κρεμαστών, προγραμματίζεται για τον μήνα Αύγουστο η καθημερινή περιήγηση με σκάφη, σε διάφορα σημεία της Λίμνης με ελεύθερη χρήση για το κοινό.limni-skafi-drone2

Στα πλαίσια αυτά, χρηματοδοτείται με 15.000 ευρώ η δράση «ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ», εκτελώντας συγκεκριμένα τα εξής δρομολόγια: 1. Γέφυρα Τατάρνας - Σιβίστα - Γέφυρα Τατάρνας και 2. Γέφυρα Τατάρνας - Γεφύρι Μανώλη - Άγιος Γεώργιος (Γεφ. Επισκοπής) - Γέφυρα Τατάρνας. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα περιήγησης - γνωριμίας με τη Λίμνη Κρεμαστών, θα γίνουν γνωστές προσεχώς.

Συνολικά, οι δράσεις για τον Τουρισμό στην Ευρυτανία, αφορούν κονδύλια ύψους 88.000 ευρώ και εκτός των της δράσης με σκάφη στη λίμνη, αφορούν Τη Σηματοδότηση, Με Νέες Πινακίδες, Χαρτογραφημένων Μονοπατιών (23.000 Ευρώ), καθώς και την προμήθεια & τοποθέτηση εξοπλισμού - δημιουργία εφαρμογών και σχεδιασμό εκθεμάτων στο ΚΙΠΕ (50.000 ευρώ).