Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

ev media-logo

Αναβαθμίζεται το πτυχίο της Δασολογίας Καρπενησίου. Το Γεωπονικό θα παρέχει στους αποφοίτους ευρωπαϊκά πτυχία

από την έντυπη έκδοση

Την εποχή που συζητιόταν η τύχη του Τμήματος Δασοπονίας στο ΤΕΙ Καρπενησίου, η πιο λογική θέση ήταν να ενσωματωθεί το Τμήμα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η θέση αυτή, την οποία εξαρχής στήριξαν τα Ευρυτανικά Νέα, αποδεικνύεται σωτήρια και επωφελής. Καθώς πλέον στο Καρπενήσι υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα, ενταγμένο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι νέες εξελίξεις καθιστούν πόλο έλξης τη σχολή στο Καρπενήσι.dasologia-karpenhsi-kthrio2017

Αναδημοσιεύουμε το αποκαλυπτικό, όσο και εξαιρετικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, κ. Νικολίτσας Τρίγκα, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη, 15 Ιουλίου, στην εφημερίδα "Εθνος".

"Ευρωπαϊκό πτυχίο θα παρέχει στους φοιτητές του μελλοντικά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς συμμετέχει σε ένα από τα πρώτα 17 «ευρωπαϊκά πανεπιστήμια - υπερ- πανεπιστήμια» που έχουν επιλεγεί για να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μάλιστα, τα πρώτα κοινά μαθήματα σπουδών θα είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2021. Το Πανεπιστήμιο αυτό είναι το EU-CONEXUS – Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης.

Το EU-CONEXUS αποτελείται από έξι Πανεπιστήμια, έξι διαφορετικών χωρών της Ευρώπης: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), La Rochelle Université (Γαλλία), Πανεπιστήμιο Zadar (Κροατία), La Universidad Católica de Valencia (Ισπανία), Technical University of Civil Engineering Bucharest (Ρουμανία) και Πανεπιστήμιο Klaipeda (Λιθουανία).

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή και ενημέρωση από την Elena Tegovska, Erasmus+ Team Leader, DG EAC, European Commission- Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - σχετικά με το παρελθόν και το μέλλον της “Πρωτοβουλίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων”.

Συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών και την αναδιοργάνωση των υπαρχόντων, μέσω διεπιστημονικών προσεγγίσεων, προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, καινοτόμων επαγγελματικών μεθόδων εκπαίδευσης και έρευνας.

Στόχος μας είναι οι φοιτητές να αποκτούν ένα Ευρωπαϊκό πτυχίο, το οποίο θα τους παρέχει διευρυμένες γνώσεις, δεξιότητες (π.χ. οφέλη πολύγλωσσης μάθησης) και επαγγελματικές προοπτικές. Το EU-CONEXUS την 1η Ιουλίου αποτίμησε μέσω διαδικτυακού συνεδρίου το πρώτο έτος της πορείας του το οποίο συγκέντρωσε περισσότερους από 260 συμμετέχοντες από τις έξι χώρες-εταίρους.". 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ