Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

ev media-logo

Απεβίωσε ο π. Χρυσόστομος Δρόσος, προηγούμενος της Mονής Προυσού και αδερφός του μακαριστού Νικολάου

Εκοιμήθη, σε ηλικία 83 ετών, ο προηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιώτισσας, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Δρόσος, αδερφός του μακαριστού Νικολάου, τέως Μητροπολίτη Καρπενησίου.drosos-xristost-prousos

Σε ηλικία 16 ετών έφυγε με την οικογένειά του από τη Σαντορίνη, για την Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στη Σιβιτανίδειο Τεχνική Σχολή παρακολούθησε για μία τριετία το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Τήνου. Εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου κυρό Σωτήριο ο οποίος του απένειμε και το οφίκιο του αρχιμανδρίτη.

Στην Ιερά Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου διηκόνησε έως και το έτος 1979 οπότε και ακολούθησε τον αδερφό του, άρτι χειροτονηθέντα μακαριστό Μητροπολίτη Καρπενησίου κυρό Νικόλαο, στη νεοσύστατη τότε Μητρόπολη Καρπενησίου. Για σχεδόν τέσσερες δεκαετίες διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης.

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος θα μεταφερθεί, κατόπιν επιθυμίας του, στη γενέτειρά του, το Εμπορείο της Σαντορίνης.

Θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Παρασκευής 24ης Ιουλίου και ώρα 18:30 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου το βράδυ και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί ιερά αγρυπνία. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 10:00.

(με στοιχεία από Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας, romfea.gr)