Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Το International School of Athens στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

ISA

Το αγγλόφωνο σχολείο ISA (τάξεις γυμνασίου) στα πλαίσια μιας τριήμερης εκδρομής στο Καρπενήσι προγραμμάτισε  σε συνεργασία με την εταιρία Pentagon φιλικά παιχνίδια με επίλεκτες ομάδες από το γυμνάσιο Καρπενησίου. Τα Ευρυτανικά Νέα κάλυψαν την τριήμερη πανδαισία αγώνων.

Από την Πέμπτη 17 έως το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικο Κέντρο Καρπενησίου αγώνες ποδοσφαίρου (σε γήπεδα χόρτου και σάλας), μπάσκετ και βόλεϊ. Σκορ (επισήμως) δεν κρατήθηκαν, καθώς ενδιέφερε κυρίως η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα.

ISA-1 

Το ISA
Το International school of Athens (ISA) που βρίσκεται στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, είναι αγγλικό σχολείο και η γλώσσα των μαθημάτων είναι η αγγλική. 
Τα παιδιά συνόδεψαν ο Γιάννης Βραδής (υπεύθυνος αθλητικού τμήματος), ο Λεωνίδας Βάλβης (προπονητής ομάδας ποδοσφαίρου) και η Παναγιώτα Παπαϊωάννου (καθηγήτρια-συνοδός).   
Στα σχέδια των ανθρώπων του ISA ήταν να έρθουν και άλλα δυο σχολεία της Αθήνας (Saith Catherine's  και το Campion), κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό, λόγω της εξεταστικής περιόδου.
Την παράσταση έκλεψε ο γιος του αστέρα της ΑΕΚ Γκουντιόνσεν, Σβεν (αγωνίζεται στους νέους της ΑΕΚ), που διαθέτει εξαιρετική τεχνική και είναι ολόιδιος εμφανιακά με τον πατέρα του!

ISA-2
Ο Σβεν Γκουντιόνσεν 
 
Ο Γιάννης Βραδής στα Ευρυτανικά Νέα
Μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος κ. Βραδής για το σκοπό αυτών των αγώνων τόνισε: «Για εμάς δεν προέχει ο πρωταθλητισμός και ο ανταγωνισμός και γι αυτό, άλλωστε δεν κρατάμε και τα σκορ. Στόχος αυτών των αγώνων είναι να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το πόσο καλά ξέρουν το άθλημα. Έτσι, καλλιεργείται το πνεύμα της ομαδικότητας. Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα αστέρι στην ομάδα και να κερδίσει τα παιχνίδια. Εμείς αυτό δεν το θέλουμε, αφού στόχος μας είναι η διασκέδαση…».

ISA-3
 
Για τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού ο κ. Βραδής δήλωσε: «Οι εγκαταστάσεις είναι εγκαταλελειμμένες. Το Αθλητικό είναι στολίδι και εγώ προσωπικά άλλο κέντρο με 4 μπασκέτες (για παράδειγμα) δεν έχω ξαναδεί. Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει τους πάντες. Εμείς όμως προσπαθούμε να δώσουμε στα παιδιά λίγη από αυτή την… εγκαταλελειμμένη πολυτέλεια αυτού του χώρου…».
Ερωτηθείς για τη δυσκολία των παιδιών να διδάσκονται στα αγγλικά όλα τα μαθήματα απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δύσκολο γιατί τα παιδιά είναι… σφουγγάρι…!!».
Στον επίλογό του ο Γιάννης Βαρδής επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ψάχνουμε νέες εικόνες για τα παιδιά. Κάναμε μια περιβαλλοντική εκδρομή στο Μικρό Χωριό και τα παιδιά εκστασιαστήκανε. Ο αθλητισμός είναι ωραίος αρκεί να συνδυάζει νέα πράγματα και ιδέες και να μένει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι… Ευχαριστούμε την εφημερίδα Ευρυτανικά Νέα για το άμεσο ενδιαφέρον της».

ISA-4 
 
Οι άνθρωποι του ISA πριν αναχωρήσουν ανανέωσαν το ραντεβού του για τη νέα σεζόν την ίδια περίπου περίοδο. 

ISA-5

ISA-6

ISA-7

ISA-8
Ο γιος του Νταμπίζα αριστερά και ο γιος του Γκουντιόνσεν δεξιά

ISA-9

ISA-10

ISA-11