Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πανελλήνια διάκριση για το 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου, για τη χρήση του προγράμματος eTwinning

Εν μέσω όσων πρωτόγνωρων ζούμε, δεν λείπουν και οι ευχάριστες ειδήσεις. Το 3ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου βραβεύτηκε ως πρωτοπόρο στη χρήση και εφαρμογή του προγράμματος eTwinning, που προωθεί τη συνεργατική μάθηση μέσω νέων τεχνολογιών.3o-dimotiko-diadromos

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου συγκαταλέγεται στα 2.139 σχολεία σε όλη την Ευρώπη, 88 εκ των οποίων στην Ελλάδα, που τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2020-2021. Αποτελεί το μοναδικό δημοτικό σχολείο που διακρίθηκε σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning είναι ένας τρόπος αναγνώρισης της εργασίας που γίνεται σε επίπεδο ομάδας στην κάθε σχολική μονάδα. Τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως η χρήση των νέων τεχνολογιών, η ασφάλεια στο διαδίκτυο (eSafety), οι καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις και η προώθηση της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η ομάδα eTwinning του 3ου Δ.Σ. Καρπενησίου αποτελείται από τις δασκάλες Στυλιανή Ντούσιου, Χριστίνα Ξώλια και Θεοδώρα Τζιοβάρα και η βράβευση έγινε μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε ως υπεύθυνη της ομάδας η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, Μαρία Τσιαμτσιούρη, και αφού διαπιστώθηκε ότι πληρούνται όλα τα απαραίτητα κριτήρια.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου ξεκίνησε τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το 2012 και για την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιούνται δύο έργα. Για κάθε έργο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης από την αρχή της χρονιάς με συμμαθητές και εκπαιδευτικούς από άλλα σχολεία της Ευρώπης, αλλά και της χώρας μας. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της επιβράβευσης, θα διανεμηθεί εκπαιδευτικό υλικό και θα δοθεί δυνατότητα συμμετοχής σε δράσεις και επιμορφώσεις που θα γίνουν μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης. 

«Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς μας που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν εθελοντικά, με τρομερή προθυμία σε τόσα αξιόλογα έργα. Να είμαστε όλοι γεροί να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σχολείο.