Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ένας Ευρυτάνας, στην ηγεσία της 1ης ΕΜΑΚ. Ο Αρχιπύραρχος, Παναγιώτης Νιάφας, ανέλαβε Διοικητής

Από το Λιθοχώρι Αγράφων της Ευρυτανίας, κατάγεται ο νέος Διοικητής της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), όπως προέκυψε ύστερα από τις πρόσφατες τακτικές Κρίσεις στην Πυροσβεστική.niafas-1i-emak

Ποιος είναι

Ο Παναγιώτης Νιάφας γεννήθηκε το 1969 στο Λιθοχώρι Ευρυτανίας. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το 1996 αποφοίτησε από τη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τον βαθμό του Ανθυποπυραγού και τοποθετήθηκε στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησε ως επιχειρησιακός Αξιωματικός στον 2ο, 6ο, 9ο και 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στην Π.Υ. Ρεθύμνου, στη Διοίκηση Π.Υ. νομού Δυτικής Αττικής και, από το 2019 έως το 2020, ως Υποδιοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών. Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας και έχει λάβει μέρος σε πολλές και δύσκολες επιχειρήσεις, τόσο διάσωσης όσο και κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών, όπως η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας το 2016, οι φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το 2017 και η καταστροφική πυρκαγιά στην Κινέττα Αττικής το 2018.

Στις τελευταίες Τακτικές Κρίσεις των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος προήχθη στον βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε Διοικητής της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών.