Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Ελλάδα και τον κόσμο

Τριήμερο Πανελλαδικό σεμινάριο Καρδιολογίας στο ΜΕΤ της Θεσσαλονίκης από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία

334554

Στο Ξενοδοχείο THE MET στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 20 - 22 Φεβρουαρίου 2020, από την Ελληνική Καρδιολογική  Εταιρία θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας που αποτελούν το δεύτερο σε μέγεθος της Θεσσαλονίκης επιστημονικό γεγονός του Καρδιαγγειακού γίγνεσθαι στην χώρα μας και το δημοφιλέστερο μεταξύ όλων των επιστημονικών εκδηλώσεων.

Δεκάδες διαλέξεις επιστημόνων θα λάβουν χώρα από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ εκατοντάδες αναμένεται να είναι οι γιατροί επιστήμονες καρδιολογίας και όχι μόνο που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των διαλέξεων. 

Στο εισαγωγικό του χαιρετισμό κ. Ιωάννης Γουδέβενος MD, FESC Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας μεταξύ άλλων αναφέρει: “Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σας καλωσορίζω στα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας. Τα Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας αποτελούν το δεύτερο σε μέγεθος της Θεσσαλονίκης επιστημονικό γεγονός του Καρδιαγγειακού γίγνεσθαι στην χώρα μας και το δημοφιλέστερο μεταξύ όλων των επιστημονικών εκδηλώσεων. Όπως πάντα, το επιστημονικό του Πρόγραμμα καταρτίζεται αποκλειστικά από τις Ομάδες Εργασίας με το συντονισμό του Αντιπροέδρου και των Μελών του ΔΣ της ΕΚΕ. Οι Ομάδες Εργασίας αποτελούν τον ιστό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και η δραστηριότητά τους έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη «ζώσας μαθητείας» Καρδιολογίας στην πατρίδα μας. Ως Αντιπρόεδρος, αλλά και ως Πρόεδρος της ΕΚΕ, έχω αναπτύξει στενή και επιτυχή συνεργασία με τους Προέδρους των Ομάδων Εργασίας για τον καλύτερο συντονισμό, αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων προς όφελος της Επιστήμης και των Καρδιολόγων. Πρόθεση του παρόντος ΔΣ είναι η περαιτέρω ενίσχυση του έργου, αλλά και του ρόλου τους. Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση των Σεμιναρίων, τον Αντιπρόεδρο κο Ι. Κανακάκη, τα μέλη του ΔΣ, τους Προέδρους και πυρήνες των Ομάδων Εργασίας και φυσικά τη Γραμματεία της ΕΚΕ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στη βιομηχανία για την οικονομική της υποστήριξη η οποία μας δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης των επιστημονικών και ερευνητικών μας στόχων”.


Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει στα τόσα ενδιαφέροντα που θα ακουστούν το θέμα «Αυτοματοποιημένοι εξωτερικοί απινιδωτές» με εισηγητή τον επεμβατικό καρδιολόγο στην Καρδιολογική Κλινική ΓΝΑ της μονάδας εμφραγμάτων – Αιμοδυναμικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» στην Αθηνα και διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Παύλο Στουγιάννο.

Ενώ ο Δρ. Αθανάσιος Τρίκας Διευθυντής της σπουδαίας Καρδιολογικής Κλινικής (Μονάδα εμφραγμάτων και κλινική νοσηλείας) του Γ.Ν.Α. «Η Ελπίς» στην Αθήνα, παρεδρεύει στη ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ στο θέμα “Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια” όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νέες εξελίξεις.