Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Η εξ αναβολής (λόγω γρίπης) εκδήλωση του 1ου Δημοτικού, για τους Τρεις Ιεράρχες

Μια όμορφη εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, των αγίων που είναι οι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των δασκάλων, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, την περασμένη Πέμπτη (13/2). Η εκδήλωση είχε οριστεί για την 30η Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτή τους, λόγω όμως των ιώσεων και του μεγάλου αριθμού απουσιών από τους μαθητές, η γιορτή αναβλήθηκε, αλλά δεν ακυρώθηκε.1o-dimotiko-treis-ierarxes1

«Πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ‘τρεις μεγίστους φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος’ που συνταίριασαν το ελληνικό πνεύμα με τη φλόγα της Ορθοδοξίας και στέκουν φάροι φωτεινοί από το ακρωτήριο του παρελθόντος να ασφαλίζουν τις ρότες του μέλλοντος», αναφέρει το σχολείο και συνεχίζει, για την εκδήλωση:

«Η αίθουσα γέμισε με τα διαχρονικά και φωτισμένα μηνύματα από τη ζωή και το έργο των Τριών Αγίων καθώς κάθε τάξη είχε κάτι να παρουσιάσει. Η Β’ τάξη προβλημάτισε με τα αινίγματά της, η Γ’ τάξη απάντησε με μια έξυπνη ακροστιχίδα, ενώ οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης έδωσαν έμπνευση για αγώνα στη ζωή αναφέροντας τις αρετές των αγίων. Η ΣΤ’ τάξη μας αφηγήθηκε με αμεσότητα και γλαφυρότητα τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, καθώς το Δ1 και η Ε’ τάξη εμπλούτιζαν την παρουσίαση αυτή με ποιήματα και τραγούδια. Η γιορτή έκλεισε με ένα πρωτότυπο θεατρικό από τα παιδιά του Δ2, τα οποία με το πηγαίο ταλέντο τους και τον αυθορμητισμό τους ανέδειξαν τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο ως υπόδειγμα μίμησης για μαθητές και δασκάλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ελ. Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής Ευρυτανίας κ. Χρ. Μαρκαντώνης και ο υπεύθυνος περιβαλλοντικών προγραμμάτων κ. Δ. Παρούτσας, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή πρόοδο στους μαθητές με διάθεση και ζήλο για την μόρφωση κι αγώνα για τα υψηλά ιδανικά».