Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ) Ανέλαβε καθήκοντα ο Κλ. Λάππας στο Θεραπευτήριο - «Στο επίκεντρο περιθαλπόμενοι και εργαζόμενοι», δηλώνει

Ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Νέος Διοικητής στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων ν. Ευρυτανίας είναι επίσημα ο κ. Κλεομένης Λάππας. Αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος Διοικητή, κ. Νίκο ΚοντοπάνοΣε ιδιαίτερα εγκάρδιο και θερμό κλίμα έγινε, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, η παράδοση - παραλαβή της θέσης του Διοικητή στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας.lappas-kontopanos-therapeutirio1

Όπως έγραψαν αποκλειστικά τα Ευρυτανικά Νέα, νέος Διοικητής, στη θέση του απερχόμενου κ. Νίκου Κοντοπάνου, τοποθετήθηκε ο κ. Κλεομένης Λάππας, ο οποίος ανέλαβε ήδη (από τις 18/12) καθήκοντα. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, έθεσε τους στόχους της επόμενης περιόδου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο κ. Κοντοπάνος, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του Διοικητή επί μια 2ετία (από τον Δεκέμβριο του '17) και κατά γενική ομολογία είχε μια επιτυχημένη και παραγωγική θητεία, υποδέχθηκε στο γραφείο του, στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας (23/12) τον κ. Λάππα.

Η συνάντησή τους δεν είχε τυπικό χαρακτήρα καθώς περιλάμβανε πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Θεραπευτήριο, τις προκλήσεις και τα προβλήματα που ζητούν λύσεις. Στο επίκεντρο των επιδιώξεων και στοχεύσεων της επόμενης περιόδου ο νέος Διοικητής έθεσε τόσο τους περιθαλπόμενους όσο και το προσωπικό του ΘΧΠ. Μετά το πέρας της συνάντησής τους, οι κ.κ. Λάππας και Κοντοπάνος έκαναν δηλώσεις στα Ευρυτανικά Νέα με αφορμή την παράδοση - παραλαβή της θέσης του Διοικητή στο Θεραπευτήριο.

Κλεομένης Λάππας, νέος Διοικητής Θ.Χ.Π.

«Ήρθα εδώ σήμερα (σ.σ 23/12), καταρχάς για να συγχαρώ τον απερχόμενο Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, κύριο Κοντοπάνο, για την πολύ σημαντική δράση του, για το πολύ σημαντικό έργο που αφήνει πίσω», σημείωσε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ ως πολίτης αλλά και ως νέος Διοικητής του Θεραπευτηρίου. Το Θεραπευτήριο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στον νομό Ευρυτανίας και παίζει καθοριστικό ρόλο στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας».

«Για εμάς», συνέχισε, «στο επίκεντρο βρίσκεται ο συνάνθρωπος, δηλαδή οι περιθαλπόμενοι, και βέβαια ο βασικός πυλώνας του Θεραπευτηρίου, οι εργαζόμενοι. Ένας από τους βασικούς στόχους είναι η βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και η συνεχής επιμόρφωση των εργαζομένων.

Επιβάλλεται, θα έλεγα, η συνεργασία του Θεραπευτηρίου με το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, το Κέντρο Υγείας του Δήμου Αγράφων, με φορείς, όπως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ (…), η Αντιπεριφέρεια, οι Δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων».

therapeutirio11

Νίκος Κοντοπάνος, απερχόμενος Διοικητής Θ.Χ.Π.

Η δήλωση του κ. Κοντοπάνου ήταν η εξής: «Καλωσορίσαμε τον νέο Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας, κ. Κλεομένη Λάππα. Προχωρούμε σε μια διαδικασία παράδοσης - παραλαβής, που έχει πολλά χρόνια να συμβεί. Δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία αλλά για μια διαδικασία κατά την οποία θα ενημερώσουμε για το τι έχει συμβεί έως σήμερα, τις προκλήσεις για το μέλλον και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σπουδαία παραγωγή έργου, όπως και τους υπαλλήλους για τη συνεργασία και την ανοχή τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον καινούριο Διοικητή να έχει μια παραγωγική και δημιουργική θητεία».