Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Η Λαμία υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας. Παρουσία πλήθους κόσμου η ενθρόνιση του κ. Συμεώνος

Σε νέα εποχή, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του κυρού Νικολάου, εισήλθε η Μητρόπολη Φθιώτιδας καθώς το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε, με κάθε επισημότητα, παρουσία του Μητροπολίτη Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και σύσσωμων των επίσημων αρχών, η ενθρόνιση του κ.κ. Συμεώνος.1

Η υποδοχή του νέου ποιμενάρχη των Φθιωτών έγινε στην Πλατεία Πάρκου, εκεί όπου ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος προσφώνησε τον νέο Μητροπολίτη. Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Συμεών ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον λαό της Φθιώτιδος για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να είμαι ο δεσπότης της καρδιάς σας».

Αμέσως μετά ο κ.κ. Συμεών με πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ενθρονίσεως. Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν έρχομαι στη ζωή σας για να είμαι ένα άψυχο και άσαρκο σύμβολο μιας θεσμικής εξουσίας, που μέσα από τις διατυπώσεις μιας εξωτερικής εθιμοτυπίας ή τυπικής  τελετουργίας θα επιβάλλομαι στανικά στον ορίζοντα της ζωής σας. Έρχομαι για να διακονήσω το είναι σας ως πατέρας και ποιμένας της καρδιάς σας».

«Δεν με ενδιαφέρουν», πρόσθεσε, «ούτε πλειονοψηφίες ούτε μειονοψηφίες. Με ενδιαφέρουν οι πάντες. Ο κάθε ένας, η κάθε μία και όλοι μαζί. Από το θυσιαστήριο της καρδιάς μου δεν θα λείπει κανένας, διότι κανένας δεν απουσιάζει και δεν θα απουσιάζει από το Ιερό Θυσιαστήριο, από την Αγία Τράπεζα» και πρόσθεσε ότι «έρχομαι για τους πτωχούς, τους αδύνατους, τους πονεμένους, τους θλιμμένους, τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου. Έρχομαι διατιθέμενος να υποστώ δοκιμασίες, ύβρεις, λοιδορίες, συκοφαντίες ακόμη και διωγμούς για την αγάπη σας».

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, καλωσόρισε το νέο μητροπολίτη κι αμέσως μετά απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ως εκπρόσωπος του κλήρου. Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης.

2

2

2

2