Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Για την Τουρκία αναχώρησε η αποστολή του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Επίσκεψη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ HEAL

Για τη Σμύρνη της Τουρκίας αναχώρησε η ομάδα Erasmus+ HEAL του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν, το μεσημέρι της Κυριακής (20/10), στο σχολείο, όπου βρέθηκε επίσης ο δήμαρχος κ. Σουλιώτης, για να τους ευχηθεί «καλό ταξίδι». Η αποστολή θα βρεθεί στη γείτονα χώρα το διάστημα 20 - 27 Οκτωβρίου 2019, συμμετέχοντας σε σειρά εκπαιδευτικών, κοινών δράσεων με αντίστοιχες αποστολές άλλων χωρών.1o dimotiko_erasmus_turkey

Το αντικείμενο του προγράμματος όπου συμμετέχει το 1ο Δ.Σ. έχει να κάνει με την Αγωγή Υγείας και ονομάζεται HEAL (Ίασις). Στόχος είναι τα παιδιά σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες να αναπτύξουν δεξιότητες που αφορούν την αντίσταση στις εξαρτησιογόνες ουσίες, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την σωστή διατροφή, την φυσική άσκηση κτλ.

Ειδικότερα, όσον αφορά το πρότζεκτ στην Τουρκία, το θέμα του είναι: "Συναισθηματική νοημοσύνη και αντιμετώπιση του άγχους". Συμμετέχουν αποστολές (εκτός από την Ελλάδα) από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία.

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων του νομού, Διονύσης Παρούτσας, ενώ μέλος της αποστολής είναι και ο Δ/ντής του 1ου Δ.Σ, Σιδέρης Μοτσιόλας.