Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(ΒΙΝΤΕΟ) Ακόμα… τρέχει ο Ελευθερίου, που κάλυψε 70 χιλιόμετρα σε δύο μέρες και κέρδισε δύο μετάλλια

Τις αστείρευτες δρομικές του αντοχές επιβεβαίωσε γι' ακόμα μία φορά ο Μεγαλοχωρίτης αθλητής Δημήτρης Ελευθερίου, που το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Αχαΐα για να πάρει μέρος στη διοργάνωση «Ηράκλειος Άθλος», στο βουνό του Ερύμανθου.eleftheriou-erimanthos2

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 6.00 το πρωί, ο 34χρονος στήθηκε στη γραμμή της εκκίνησης για τη μεγάλη διαδρομή των 48 χιλιομέτρων (με θετική υψομετρική διαφορά 3.600μ). Σε έναν αγώνα άκρως απαιτητικό, ο Ελευθερίου (Dynafit) έτρεξε την απόσταση σε 7 ώρες και 25 λεπτά περίπου, τερματίζοντας πρώτος και καλύτερος. Στον αγώνα πήραν μέρος 22 αθλητές.

Η παρουσία του Ευρυτάνα, όμως, στο αγωνιστικό διήμερο στην Αχαΐα δεν ολοκληρώθηκε εκεί, αφού την επομένη, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, συμμετείχε και στη διαδρομή των 21χλμ! Και όχι απλά έτρεξε, αλλά με επίδοση 2:48:32 πέρασε τρίτος τη γραμμή του τερματισμού, εν μέσω επευφημιών. Συνολικά, σε λιγότερο από 24 ώρες, έτρεξε 69 χιλιόμετρα και ανέβηκε δις στο βάθρο των νικητών.

Στον αγώνα 21χλμ έτρεξε και η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη (Dynafit), που με χρόνο 4:22:20 ήταν η γρηγορότερη γυναίκα και ανέβηκε επίσης στο βάθρο.

eleftheriou stamouli_erimanthos