Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(BINTEO + ΦΩΤΟ) Έπαιξαν σκάκι για 9η χρονιά. Με εξήντα (60) συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα το Σκακιστικό Τουρνουά Καρπενησίου

Εννέα (9) χρόνια «ζωής» συμπλήρωσε φέτος το Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Καρπενησίου, που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας. Το επίπεδο των αγώνων κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, όπως και η ευγενής άμιλλα ανάμεσα στους συμμετέχοντες.1

Ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Αθήνα έως τη Λάρισα, την Καβάλα και την Κοζάνη, για να συμμετάσχουν στο 9ο Σκακιστικό Τουρνουά Καρπενησίου, που όλα αυτά τα χρόνια έχει αγαπηθεί από τους σκακιστές (όλων των ηλικιών), κυρίως λόγω του ζεστού, οικογενειακού κλίματος που διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια των παρτίδων και των παράλληλων δραστηριοτήτων.

Τη (συν)διοργάνωση ανέλαβαν ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας και η ομάδα for-mat. Οι συμμετοχές στους αγώνες, που φιλοξενήθηκαν στο Country Club Hotel & Suites, έφθασαν τις εξήντα (60). Καταρτίστηκαν  δύο γκρουπ, το Α’ (40 συμμετοχές) των πιο έμπειρων παικτών και το Β’ (20 συμμετοχές) των αρχάριων.

Νικητής των αγώνων του Α΄ομίλου, για τρίτη μάλιστα φορά από την δημιουργία του θεσμού, ήταν ο αθλητής του Σ.Σ. Λάρισας Κώστας Κωνσταντέλιας, δεύτερος ο Δημήτρης Λιάκος και τρίτος ο αθλητής Αλέξανδρος Γκόγκολης.5

Όπως κάθε φορά, άλλωστε, ο Σ.Ο. Καρπενησίου οργάνωσε ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις, που έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη φύση και την ιστορία της Ευρυτανίας. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στους Κορυσχάδες, επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορία Πολιτισμού Ευρυτανίας, μουσικές βραδιές κ.α.

Ένα διαφορετικό τουρνουά

Για τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το τουρνουά σκακιού στο Καρπενήσι αρκετά διαφορετικά από τα συνήθη, μίλησε στα Ευρυτανικά Νέα ο κ. Γιώργος Παγουρόπουλος, μέλος του for-mat και αρωγός της προσπάθειας από την απαρχή της.

«Ξεκινήσαμε το 2011, κάθε χρόνο προσθέτουμε στο τουρνουά νέα πράγματα και μικροί και μεγάλοι έρχονται για να πάρουν μέρος απ’ όλη την Ελλάδα», ανέφερε και σημείωσε πως πρόκειται για «ένα διαφορετικό -από τα συνηθισμένα που γίνονται σε όλη την Ελλάδα- τουρνουά, γιατί κανείς δεν πληρώνει για να συμμετάσχει και δεν έχει χρηματικά έπαθλα· είναι μόνο σκάκι, μόνο αθλητισμός και ευγενής άμιλλα». Μίλησε δε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Σκακιστικό Όμιλο Καρπενησίου και τη δράση του.

Σταθερά παρούσα στο εγχείρημα είναι και η Γενική Γραμματέας της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε., κα Γιώτα Βαϊοπούλου, που διετέλεσε διευθύντρια των αγώνων, μαζί με τη Γ.Γ. του Σκακιστικού Ομίλου Καρπενησίου, κα Βασιλική Λάππα. Η τελευταία μίλησε για ένα τουρνουά που έχει κατακτήσει τις καρδιές των σκακιστών, σημειώνοντας παράλληλα πως η διοργάνωση αποτελεί εχέγγυο ότι «το σκάκι θα συνεχίσει να είναι θεσμός στο Καρπενήσι». Δεν απέκλεισε δε, τη διοργάνωση και χειμερινού τουρνουά σκάκι στο μέλλον.

2

3

4

6

7

8

9

10

11

13