Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

ev media-logo

Μήνας ορκωμοσίας των νέων αρχών, ο Αύγουστος. Δήμαρχοι, δημοτικοί & περιφερειακοί σύμβουλοι, αναλαμβάνουν καθήκοντα

από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 7/8/2019

Πλησιάζει η ώρα της ορκωμοσίας των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων όπως αυτά προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές. Στην Ευρυτανία οι δύο δήμοι (Καρπενησίου και Αγράφων) αλλά και οι τρεις Περιφερειακοί σύμβουλοι ετοιμάζονται για την ορκωμοσία και τη νέα τους θητεία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2019-2023).orkomosia-souliotis-2014-arxeio

Η ιστορία όπως γράφτηκε το 2014. Η τελετή ορκωμοσίας στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου της τότε νέας δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Νίκο Σουλιώτη

Συνοπτικά, αναφέρουμε ότι η ορκωμοσία του δήμου Καρπενησίου θα γίνει στις 24 Αυγούστου, η ορκωμοσία του δήμου Αγράφων επίσης στις 24 Αυγούστου, στις 28 Αυγούστου η ορκωμοσία του Φάνη Σπανού και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης ορκίζεται δήμαρχος Αθηναίων στις 25 Αυγούστου.

 
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Με τρεις Περιφερειακούς συμβούλους συμμετέχει η Ευρυτανία στο Περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Με τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού εκλέχθηκαν δύο περιφερειακοί σύμβουλοι Ευρυτανίας ενώ με τον συνδυασμό του Δημήτρη Αναγνωστάκη εκλέχθηκε ένας.
Στην ομάδα Σπανού -διάδοχος του Κώστα Μπακογιάννη όπως ο ίδιος δήλωνε- εκλέχθηκε ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός ο οποίος εκλέχθηκε πρώτος  με μεγάλη διαφορά ξεπερνώντας τους 4.000 σταυρούς και η νυν περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Καλαντζή που επανεξελέγη. Στην ομάδα του Δημήτρη Αναγνωστάκη, συνδυασμός στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά και συμμετέχει στο περιφερειακό συμβούλιο ο Μωυσής Μπερμπερής.
Η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και του νέου 51μελούς Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας -μεταξύ αυτών και των  τριών περιφερειακών συμβούλων της Ευρυτανίας- έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Η τελετή της ορκωμοσίας θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Λαμιέων.
 
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Τελετή ορκωμοσίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση - πρόσκληση που εξέδωσε η δημοτική αρχή, η τελετή ορκωμοσίας του νέου (και νυν) δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη και των εικοσιεπτά (27) νέων δημοτικών συμβούλων, θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 17:30 το απόγευμα.
Το νέο 28μελες (μαζί με τον δήμαρχο), δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου, διαμορφώνεται από τους 14 δημοτικούς συμβούλους που εκλέγει ο νέος  δήμαρχος, κ. Νίκος Σουλιώτης, τους 12 δημοτικούς συμβούλους που εκλέγει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Λερογιάννης -συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου- και έναν δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής της ομάδας που εκλέγει το ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Γκορόγια.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
Τελετή ορκωμοσίας
Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αγράφων, κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, και των 21 δημοτικών συμβούλων, θα γίνει επίσης το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, στο Κερασοχώρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου - Λυκείου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Στα "Ευρυτανικά Νέα" που κυκλοφορούν, δείτε αναλυτικά πώς διαμορφώνονται τα Δημοτικά Συμβούλια Καρπενησίου και Αγράφων.