Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σε εξέλιξη τα «ΕυρυΤήνια 2019», που ξεκίνησαν από τους Κορυσχάδες με έκθεση φωτογραφίας & γλυπτικής (ΦΩΤΟ)

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιούνται τα «ΕυρυΤήνια», με τη συνδρομή του δήμου Καρπενησίου και της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας - ΠΕ Ευρυτανίας. Σημείο εκκίνησης είναι η Τήνος και σταθμός η Ευρυτανίας, ενώ «Η Γυναίκα από την αρχαιότητα έως σήμερα» θα είναι η πηγή έμπνευσης των «ΕυρυΤηνίων» για το 2019 και το 2020. 1

Οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 25 Αυγούστου, ξεκίνησαν το βράδυ του περασμένου Σάββατου (17/8), με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και εικαστικών τεχνών «Η πέτρα που χορεύει» της φωτογράφου Έβελυν Φωσκόλου και του γλύπτη -εικαστικού Φαέθωνα Γρυπάρη, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων. Στα εγκαίνια βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Στερεάς (και νέος δήμαρχος Αθηνών), Κώστας Μπακογιάννης, η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Σοφία Ζαλοκώστα κ.α. Είχε προηγηθεί χορευτική παράσταση από μέλη της ομάδας Ge.Vi.V.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση των «ΕυρυΤήνιων» έχει η κα Γεωργία Ράπτη. Η είσοδος και συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

evrit6

Φωτογραφίες από τους Κορυσχάδες

2

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και γλυπτικής

3

Η κα Γεωργία Ράπτη, ιθύνων νους των ΕυρυΤήνιων, μαζί με την πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, κα Σοφία Ζαλοκώστα

7

5

6

9

8

10