Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Από το Κεφαλόβρυσο, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μεταφέρθηκαν 32 μέλη της ΚΝΕ, πήραν ήδη εξιτήριο

Με συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, τα ξημερώματα -γύρω στις 2.30- της Κυριακής (14/7), συνολικά 32 νέοι και νέες, μέλη της ΚΝΕ, που βρίσκονταν στην περιοχή στο πλαίσιο του 28ου αντιιμπεριαλιστικού τριημέρου.

pezoporia-14

Οι περισσότεροι αντιμετώπιζαν πόνους στην κοιλιά, εμέτους και διάρροιες, ενώ ορισμένοι από τους ασθενείς ανέβασαν και πυρετό και ταλαιπωρούνταν και από πονοκεφάλους. Το προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε τις πρώτες βοήθειες στους ασθενείς και αρκετοί εξ αυτών πήραν ήδη εξιτήριο τα ξημερώματα. Το μεσημέρι της Κυριακής (14/7) δόθηκε εξιτήριο και στους τελευταίους, για τους οποίους η σύντομη περιπέτεια έλαβε τέλος και ήδη ταξιδεύουν για τις πόλεις τους.

Ως αιτία πιθανολογείται το γεγονός ότι οι νεολαίοι της ΚΝΕ κατανάλωσαν νερό από τον Καρπενησιώτη ποταμό κατά τη διάρκεια πεζοπορίας (ΦΩΤΟ) που οργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (12/7) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ και το οποίο πιθανόν περιείχε ποσότητες κολοβακτηριδίων. Τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν 30 και πλέον ώρες αργότερα.

Ήταν ίσως το μοναδικό «μελανό» σημείο του 3ημέρου της ΚΝΕ στο Καρπενήσι, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή νέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως λένε οι διοργανωτές.