Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Εθνικό Συμβούλιο Κορυσχάδων, 75 χρόνια μετά. Όσα έγιναν στη φετινή επετειακή εκδήλωση

Μια ημέρα αργότερα από τον επετειακό εορτασμό ίδρυσης της ΠΕΕΑ στην Παλαιά Βίνιανη, την Κυριακή 19 Μαΐου, γιορτάστηκε η 75η Επέτειος από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, στους Κορυσχάδες.11

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμό απηύθυναν οι: δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Βαρεμένος, Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κων/νος Κοντογεώργος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ενώ δίλεπτα μηνύματα οι: εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ν. Ευρυτανίας κ. Δημήτρης Μαντέκας, εκπρόσωπος της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Ευρυτανίας κ. Βασίλης Θεοδωρόπουλος και εκπρόσωπος της ΠΟΑΕΑ Αθηνών κ. Γιώτα Θεοδωροπούλου. Παρών ήταν ακόμα ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, Πέτρος Κόκκαλης.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Βασιλική Λάζου, Διδάκτωρ Ιστορίας, Διδάσκουσα του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που με τρόπο περιεκτικό παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, τη «γέννηση» του αντιστασιακού κινήματος και τη γιγάντωσή του, με αποκορύφωμα τα γεγονότα σε Βίνιανη και Κορυχάδες, περιγράφοντας τα ψηφίσματα της Εθνοσυνέλευσης και τα χρήσιμα διδάγματα για το σήμερα, με προμετωπίδα τη σύγκληση των διαφορετικών δυνάμεων και κοινό στόχο την ανακοπή του φασισμού ξανά σήμερα, 75 χρόνια μετά.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15