Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σε απεργία από την Πέμπτη τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ανακοίνωση στήριξης από τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας

Ταλαιπωρία περιμένει όσους έχουν προγραμματίσει να κάνουν εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία και εργαστήρια. Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί τους, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα αναστέλλουν τη λειτουργία τους την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολύ υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.exetaseis-aimatos-arxeio1

Ανακοίνωση στήριξης από Ι.Σ.Ε.

Την ίδια ώρα, την «αμέριστη στήριξη» στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιωτών Ιατρών Βιοπαθολόγων εκφράζει, με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας, που αναφέρει τα εξής:

«Μετά από συνάντηση με τους Ιδιώτες Ιατρούς Βιοπαθολόγους του νομού Ευρυτανίας στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας, το Δ.Σ. του Ι.Σ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα:

Την αμέριστη στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων όπου θα μετέχουν πανελλαδικά όλα τα Διαγνωστικά Ιατρεία, από 23 ΕΩΣ και 25 ΜΑΙΟΥ 2019.

Δυστυχώς ο ΕΟΠΥΥ με τις αποφάσεις του δεν αφήνει άλλα περιθώρια για τον αυτοαπασχολούμενο εργαστηριακό γιατρό.

Οι συνεχείς περικοπές, υποκοστολογήσεις, προσθήκη νέων πανάκριβων εξετάσεων χωρίς ανάλογη αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού, οι υποχρεωτικές εκπτώσεις και τα claw-back, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο και με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των Διαγνωστικών Ιατρείων. Είναι ο μόνος κλάδος εργαζομένων με 8 χρόνια απλήρωτη εργασία.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας».