Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(BINTEO + ΦΩΤΟ) Δόθηκε η εκκίνηση του Ηellas rally Raid στο Καρπενήσι. Διαδρομές σε χώμα για 200 οδηγούς απ’ όλο τον κόσμο

Το μεσημέρι (15:00) της Δευτέρας, 20 Μαΐου 2019, ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Καρπενήσι, το Ηellas rally Raid. Παίρνουν μέρος 200 οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στις ειδικές διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί τόσο στα όρια της Ευρυτανίας όσο και εκτός νομού. Μαζί με τους μηχανικούς, συνοδούς κ.α., οι αφίξεις ξεπερνούν τις 600.14

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/5), μετά το τέλος της ειδικής, που κινήθηκε σε δασικούς δρόμους ανατολικά του Καρπενησίου (Μυρίκη κ.α.) οι συμμετέχοντες πέρασαν από την κεντρική πλατεία, όπου και έγινε η παρουσίασή τους από τους υπεύθυνους του αγώνα. Οδηγοί, μηχανικοί και πληρώματα δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τα τοπία που αντίκρισαν στην Ευρυτανία, αλλά και από τη διάθεση φιλοξενίας των ντόπιων.

Η διεθνής διοργάνωση έχει «στρατοπεδεύσει» στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου, εκεί όπου τα πληρώματα καταστρώνουν τα σχέδια του αγώνα, ώστε τα οχήματά τους (μηχανές, «γουρούνες» και τύπου «μπάγκι») να τα βγάλουν εις πέρας στη μάχη του «ελληνικού Ντακάρ», όπως έχουν χαρακτηρίσει αρκετοί το ράλλυ λόγω του απαιτητικού χαρακτήρα του για μηχανές και ανθρώπους.

Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν περισσότερα από 2.000 χλμ εκτός δρόμου σε Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία. Κάθε μέρα, στο τέλος των ειδικών διαδρομών, θα ανακοινώνεται στους οδηγούς το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν την επομένη (roadbook), οι σταθμοί και οι διαδρομές σε χώμα.

Το Hellas Rally είναι ο δεύτερος αγώνας του Πανευρωπαϊκό Πρωταθλήματος αγώνων αντοχής της παγκόσμιας ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας και προσελκύει αναβάτες όλων των κλάσεων. Περισσότερες από 25 χώρες θα εκπροσωπηθούν στη φετινή διοργάνωση -με συμμετοχές ακόμα και από τη Λατινική Αμερική και την Ωκεανία. Καθοριστική ήταν η συμβολή στη διοργάνωση του δήμου Καρπενησίου, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, της ΑΛΑΚ κ.α.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ

1

2

2

2

2

2

2

2

2

2

 

2

2

2

2

2