Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Μεγάλη ημέρα για την Ευρυτανία. Έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας

Ένα κομμάτι που έλειπε από το ευρυτανικό γίγνεσθαι, ένας κρίκος στην αλυσίδα του χθες με το σήμερα, ήρθε να προστεθεί τη Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απριλίου 2019, καθώς με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ).1

Το ΚΙΠΕ στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό, πέτρινο κτήριο, απέναντι από το Γυμνάσιο-Λύκειο Καρπενησίου (πρ. Δασαρχείο). Στις συνολικά έξι (6) αίθουσες που διαθέτει, αναπτύσσονται οι δύο εκθέσεις του -η μόνιμη με τίτλο «Οι Θησαυροί της Ευρυτανίας, και η περιοδική, που θέμα έχει τα γεφύρια. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων του, από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα, με τρόπο σύγχρονο, διαδραστικό.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ & ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος (ανήμερα της ονομαστικής του εορτής), ενώ το παρών έδωσε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κα Σοφία Ζαχαράκη, η πρ. υπουργός κα Κέλλυ Μπουρδάρα, υποψήφιοι των επερχόμενων εκλογών, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Κοντογεώργος, Μπακογιάννης και Τασιός, που αναφέρθηκαν στο ιστορικό δημιουργίας του ΚΙΠΕ και τη σπουδαιότητά του ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, προτού κόψουν την κορδέλα και εγκαινιάσουν και επίσημα το Μουσείο. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ΚΙΠΕ και αργότερα παρατέθηκε μπουφές.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Ενεργά συμμετείχε στην ξενάγηση, με τρόπο άμεσο και «ζωντανό», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, τα μέλη του οποίου αναβίωσαν γεγονότα και πρόσωπα της ευρυτανικής ιστορίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

22

23

24

25

26

27

28

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα «Ευρυτανικά ΝΕΑ» που κυκλοφορούν την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019