Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Συμμετοχή σε πανελλήνια έκθεση ζωγραφικής για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καρπενησίου. Έργο της «ανεμώνης» εκτίθεται στην Πάτρα

«Ταξιδεύοντας με τα πανιά της φαντασίας»: αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα (15/4) στην Πάτρα και στην οποία συμμετέχουν τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ όλης της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η «Ανεμώνη» του δήμου Καρπενησίου.kdap-mea-zografiki-patra2

Ο πίνακας ζωγραφικής που επιμελήθηκαν τα μέλη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ δ. Καρπενησίου και συμμετέχει σε έκθεση στην Πάτρα

Σε πανελλήνια έκθεση ζωγραφικής συμμετέχει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Καρπενησίου «Ανεμώνη». Ο τίτλος της έκθεσης («Ταξιδεύοντας με τα πανιά της φαντασίας») επιλέχθηκε με αφορμή τους δεύτερους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες 2019 που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Πάτρας την περίοδο 25-31 Αυγούστου. Φορέας Διοργάνωσης είναι το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άμπετ Χασμάν, του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Απριλίου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ζωγραφικής που ορίζεται την 15η Απρίλη). Η έκθεση, που φιλοξενείται στο διατηρητέο Κτίριο Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος Πάτρας, θα διαρκέσει έναν μήνα -μέχρι τις 15 Μαΐου 2019.

Το έργο της «Ανεμώνης»

Με την καθοδήγηση του προσωπικού της δομής, τα μέλη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δ. Καρπενησίου ετοίμασαν μια ομαδική εργασία γεμάτη χρώμα και αισιοδοξία, εμπνευσμένη από το θέμα της έκθεσης. Πρόκειται για «ένα ταξίδι στη φαντασία, που έχει σαν βασικά στοιχεία την ηρεμία, την ομορφιά και τη φύση», λένε στα «Ευρυτανικά Νέα» οι άνθρωποι της «Ανεμώνης».

«Στον πίνακά μας», προσθέτουν, «απεικονίσαμε ένα απλό, γαλήνιο, ανοιξιάτικο, φυσικό τοπίο. Ένα μέρος στο οποίο όλοι θα θέλαμε βρεθούμε, μια εμπειρία που όλοι θα θέλαμε να απολαύσουμε!». Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τον πίνακα ήταν ένας καμβάς ζωγραφικής, τέμπερα, πλαστικό χρώμα και νήμα, ενώ η ζωγραφική έγινε με τη χρήση πινέλου και σφουγγαριού.

Μετά το πέρας της εκθέσεως τα έργα θα παραμείνουν στον δήμο της Πάτρας και θα διατίθενται προς ανάρτηση σε δημοτικούς χώρους.