Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Η 25η Μαρτίου στην Ευρυτανία. Τη Δευτέρα οι κεντρικές μαθητικές παρελάσεις σε Καρπενήσι και Κερασοχώρι (πρόγραμμα)

Την έναρξη της επανάστασης του 1821, το σπουδαιότερο γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας, ετοιμάζεται να γιορτάσει η Ευρυτανία, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται ανήμερα της επετείου τη Δευτέρα, με τη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων.parelasi-simaia-arxeio1

Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, «…ο αγώνας του ‘21 αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι ένας λαός με ισχυρή θέληση μπορεί ν' αλλάξει την μοίρα του, αφού οι προγονοί μας, σε αντίθεση με την κοινή λογική που υπαγόρευαν οι δύσκολες συνθήκες της εποχής, ανέλαβαν και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν έναν άνισο αγώνα.

Αποτελεί, επίσης, και την ισχυρότερη απόδειξη των επιτυχιών που μπορούμε να κατακτήσουμε ως λαός εάν επικρατεί ανάμεσά μας εθνική συνεννόηση, ομοψυχία και αλληλεγγύη. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αγώνας του Εικοσιένα παραμένει διαχρονικός κι επίκαιρος για μας τους Νεοέλληνες».

Το πρόγραμμα

Ο φετινός εορτασμός θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 22 Μαρτίου με εκδηλώσεις στα σχολεία Δημοτικής, Μέσης, Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης και απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στα μνημεία των Ηρώων. Θα γίνει επίσης, γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών.

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της εθνικής Επετείου, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, με τη διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης στις έδρες των δύο δήμων, σε Καρπενήσι και Κερασοχώρι.

Ειδικότερα, στις 7.30 το πρωί θα γίνει χαιρετισμός της ημέρας με κωδωνοκρουσίες, στις 8.00 π.μ. έπαρση της σημαίας και στις 10.00 π.μ. μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (Καρπενήσι) και Ι.Ν Αγίας Παρασκευής (Κερασοχώρι).

Ακολούθως, στο Καρπενήσι, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Αναστασία Μίνου, Εκπαιδευτικός-Φιλόλογος του Β' Γυμνασίου Καρπενησίου, ενώ αντίστοιχα στην έδρα του δ. Αγράφων λόγο θα εκφωνήσει η κα Αργυρώ Γαλάτη, εκπαιδευτικός Γυμνασίου-ΛΤ Κερασοχωρίου. Έπειτα θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Στην πόλη του Καρπενησίου, η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών συλλόγων, θα γίνει επί της κεντρικής οδού Αποδήμων Ευρυτάνων, με ώρα έναρξης στις 11.15 το πρωί.

Στις 11.15 το πρωί θα διεξαχθεί η παρέλαση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών συλλόγων του νομού, επί της κεντρικής οδού Αποδήμων Ευρυτάνων, ενώ στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας στο κατάστημα της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Η παρέλαση στο Κερασοχώρι θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί.