Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

ev media-logo

Ψήφισμα - διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου για τις σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου

Με σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικούς ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος για το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Όπως έγραψαν τα “Ευρυτανικά Νέα”, κενές θέσεις υπάρχουν μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να σηκωθεί κύμα διαμαρτυριών από μαθητές, γονείς, αλλά και από τους ίδιους τους καθηγητές.dimotiko-simboulio-arxeioo1

Στις φωνές διαμαρτυρίας προστέθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο  Καρπενησίου, που συνεδρίασε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, και εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας τόσο για τις ελλείψεις καθηγητών, όσο και για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Δήμου, με δύο (2) μόνο μονάδες μετάθεσης για κάθε έτος υπηρέτησης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, ομόφωνα, έκαναν δεκτή την εισήγηση του δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι το θέμα “Ψήφισμα - Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις καθηγητών στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου και για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Δήμου”, εισήχθη στο ΔΣ από τον πρόεδρο κ. Κλεομένη Λάππα να συζητηθεί ως κατεπείγον, εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, εισηγούμενος το θέμα, πρότεινε να τεθεί η διαμαρτυρία του δήμου υπό μορφή ψηφίσματος και ζήτησε ομόφωνη απόφαση, όπως και έγινε.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΥΡΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, το οποίο έχει ως εξής:

“Αν και βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του πρώτου σχολικού τριμήνου, οι ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου εξακολουθούν να είναι ανεπίτρεπτες παρά το γεγονός ότι ο Δ/ντης του Σχολείου και η σχολική κοινότητα έχουν προβεί εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Συγκεκριμένα η έλλειψη τριών καθηγητών ειδικοτήτων και αναλυτικά:

1. Καθηγητή Ηλεκτρολόγου στην Γ’ τάξη κατεύθυνσης Ηλεκτρολόγων, το οποίο είναι και πανελλαδικό μάθημα.

2. Καθηγητή Ηλεκτρονικού στην Γ΄ τάξη κατεύθυνσης Οχημάτων και

3. Καθηγητή Νοσηλευτικής στην Γ’ και Β’ τάξεις κατεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ωρών διδασκαλίας εβδομαδιαίως και την υστέρηση στην παρεχόμενη παιδεία στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Για το Δήμο Καρπενησίου  έναν απομακρυσμένο και ορεινό Δήμο, η ποιοτική παροχή παιδείας στους μαθητές του, είναι ύψιστης σημασίας και αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών του, το οποίο και καταστρατηγείται κατάφωρα.”

“Για το λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την αδιαφορία και ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και καλούμε άμεσα τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου να ανταποκριθεί στο αυτονόητο αίτημα πλήρωσης των κενών. Ομοίως απαράδεκτη, θεωρούμε την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Δήμου με δύο (2) πλέον μονάδες μετάθεσης για κάθε έτος υπηρέτησης. Η υφιστάμενη αναμοριοδότηση αγνοεί επιδεικτικά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εργασίας, μετακίνησης και διαβίωσης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο Καρπενήσι, ενώ πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις εμπεριστατωμένες προτάσεις της ΕΛΜΕ και το οικείο ΠΥΣΔΕ, με τις οποίες συντασσόμαστε”, καταλήγει το ψήφισμα του Δ.Σ. Καρπενησίου.