Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ) Δήμαρχος κ. Σουλιώτης: «Το Μουσείο Βουνού είναι αποτέλεσμα ενός οράματος, μιας πολύ καλής συνεργασίας & σκληρής δουλειάς»

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Δεκεμβρίου 2018, τελέστηκε από τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο ο αγιασμός των εγκαινίων του νεόδμητου «Μουσείου Βουνού» του δήμου Καρπενησίου [δείτε εδώ την παρουσίαση των εκθεμάτων του]

Στην ομιλία του ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης μίλησε για «ξεχωριστή μέρα», όχι μόνο για την πόλη του Καρπενησίου αλλά «και για την πατρίδα μας», που στόχο έχει, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη των δυνατοτήτων της ορεινής Ελλάδας. Μίλησε για εκπλήρωση και μιας υποχρέωσης όλων μας «απέναντι στο περιβάλλον μας, τα βουνά και τα ποτάμια μας, που αποτελούν πηγή ζωής και προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο μας». mouseio-bounou-egkainia2-0

Το μουσείο βουνού του δήμου Καρπενησίου είναι αποτέλεσμα ενός οράματος, μιας πολύ καλής συνεργασίας και πολύ σκληρής δουλειάς, πρόσθεσε ο κ. Σουλιώτης και ανέφερε πως «… ο στόχος της δημιουργίας του μπήκε από το 2012, η καλή συγκυρία της μετεστέγασης των υπηρεσιών του δήμου, μας οδήγησε στο επόμενο βήμα, της απόφασης να στεγάσουμε το μουσείο βουνού στο ιδιόκτητο κτίριο που στεγαζόταν η ΔΕΥΑΚ».

«Μοιραστήκαμε την ιδέα μας με τον Ελληνικό ορειβατικό σύλλογο Καρπενησίου, αλλά και με ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομα τους και τη ζωή τους με τα βουνά», σημείωσε και συνέχισε: «Συνεργαστήκαμε μαζί τους και ξεκινήσαμε την προσπάθεια συγκέντρωσης αντικειμένων για την έκθεσή τους στο μουσείο. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε.mouseio-bounou-egkainia1-0

Προχωρήσαμε σε κτιριολογικές επισκευές, διαμορφώσεις, και βελτιώσεις του κτιρίου. Με πολλή δουλειά και πολύ καλή συνεργασία προχωρήσαμε στο σχεδιασμό, την χωροθέτηση και την κατασκευή των προθηκών του μουσείου και παρά την οικονομική στενότητα, γιατί αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο έργο χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του δήμου, τα καταφέραμε».

Το μουσείο θα λειτουργεί πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα και θα αποτελεί και ένα σημείο ενημέρωσης για τον προορισμό Καρπενήσι μιας και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, είπε ακόμα ο δήμαρχος, που δεν παρέλειψε να ονοματίσει όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία του δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη στην τελετή εγκαινίων του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: