Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(ΒΙΝΤΕΟ) Όλα για τον Αυτισμό. 3ήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι - Συμμετείχαν 50 άτομα -εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, γονείς

Με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ ΠΕ Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου, διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο τριήμερο, δωρεάν επιμορφωτικό επιστημονικό σεμινάριο με πρακτική άσκηση για τον Αυτισμό -και ειδικότερα τη μέθοδο Teacch.

autismos-seminario1-0

Εισηγήτρια ήταν η κα Βάγια Α. Παπαγεωργίου, παιδοψυχίατρος ειδικευμένη στον αυτισμό, Διδάκτωρ ΑΠΘ, και οι συμμετέχοντες ανήλθαν σε πενήντα (50), καθώς υπήρχε ανώτατο όριο συμμετοχών λόγω πρακτικής άσκησης (η επιλογή έγινε με ευθύνη του συλλόγου). Το παρακολούθησαν γονείς παιδιών με αυτισμό, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της ειδικής αγωγής, επαγγελματίες που διαχειρίζονται περιστατικά με αυτισμό και εθελοντές του συλλόγου, που έφυγαν με νέες γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον αυτισμό.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, που ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 14 και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα του αυτισμού και αναλύθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά και οι αιτίες των επικοινωνιακών, κοινωνικών και συναισθηματικών αποκλίσεων, οι κεντρικές αρχές της οπτικής οργάνωσης των πληροφοριών σύμφωνα με τις αρχές του προγράμματος Teacch και η εφαρμογή αυτών στο σχολείο, το σπίτι, την κοινωνία.

«Προσπάθησα να βοηθήσω τους συμμετέχοντες να καταλάβουν το πώς λειτουργεί το μυαλό των ανθρώπων με αυτισμό, με σκοπό να προσαρμόσουν κατάλληλα τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουν τα άτομα με αυτισμό και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν θεραπευτικές προσεγγίσεις», δήλωσε στα «Ευρυτανικά Νέα» η εισηγήτρια κα Παπαγεωργίου.

Το επιστημονικό σεμινάριο κόστισε συνολικά 3.600 ευρώ και το ποσό καλύφθηκε κατά 50% από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ και κατά 50% από τον Δήμο Καρπενησίου.autismos-seminario2-1