Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis


«Τα απόνερα μιας έρευνας». Ο Διονύσης Παρούτσας καταπιάνεται με τις θεωρίες συνομωσίας και αναζητά εξηγήσεις (έντυπη)

Όταν προ διετίας περίπου συνέβη εκείνο το τραγικό περιστατικό στη Λαμία με τη δολοφονία της ψυχολόγου από τον οπαδό του Σώρρα που είχε συλληφθεί κοντά στο Κρίκελλο, όλοι μας αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο άραγε μια τόσο μορφωμένη γυναίκα είχε πέσει στην παγίδα αυτής της οργάνωσης. Αναζητώντας τότε την απάντηση είχαμε αναφερθεί από αυτή τη στήλη στην ψυχολογία του Φρόιντ ο οποίος θεωρούσε ότι οι οπαδοί των κομμάτων, των οργανώσεων και των αιρέσεων αυτό που κάνουν είναι να "μεταβιβάζουν" τα συναισθήματα εξάρτησης από τους γονείς τους, που ένιωθαν ως βρέφη, στις ηγετικές προσωπικότητες, εναποθέτοντας σ' αυτούς όλες τους τις ελπίδες.832-0

Αυτή η διαπίστωση έκτοτε με στοιχειώνει καθώς τη βλέπω να εφαρμόζεται σε όλες τις πτυχές του πολιτικού και κοινωνικού μας βίου. Βλέπω να επαναλαμβάνεται το ίδιο σε κάθε περίπτωση και προ καιρού ήρθε μια απίστευτη έρευνα να επιβεβαιώσει ότι αυτό ισχύει και για τις θεωρίες συνωμοσίας.

Αυτή η έρευνα, λοιπόν, διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες πιστεύει ότι τα ίχνη των αεροπλάνων στον ουρανό αποτελούν απόδειξη ότι μας ψεκάζουν με κάποιο φάρμακο που μας κάνει να μην επαναστατούμε. Επίσης οχτώ στους δέκα θεωρούν πως υπάρχουν κάποιες μυστικές οργανώσεις στο παρασκήνιο που "κινούν τα νήματα".

Επειδή η Στατιστική είναι μια επιστήμη που δεν λέει ψέματα, αυτό σημαίνει ότι και οχτώ στους δέκα αναγνώστες αυτού του κειμένου θα πιστεύουν επίσης το ίδιο. Κι αν δεν είναι οχτώ, έξι θα είναι σίγουρα. Κι επειδή επαίρομαι ότι οι αναγνώστες και οι αναγνώστριές μου, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον διαθέτουν κριτική ικανότητα και μυαλό, ας προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα από μια άλλη σκοπιά, εκμεταλλευόμενη ακριβώς αυτή την κριτική μας ικανότητα.

Ας δεχθούμε λοιπόν, χάριν συζητήσεως, ότι όντως υπάρχει μια λέσχη πλουσίων που διοικείται από διεστραμμένα μυαλά, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, υπό τον έλεγχο –βεβαίως – των  Εβραίων, στα σχέδια της οποίας η Ελλάδα κατέχει πολύ υποδεέστερο ρόλο, αν δεν είναι προδιαγεγραμμένη η εξαφάνισή της από τον χάρτη.

Η λέσχη αυτή είναι μυστική και συνεδριάζει μια φορά το χρόνο σε διάφορα μέρη του κόσμου, ακούει δε στο όνομα "λέσχη Μπίλντεμπεργκ". Σ' αυτήν ανήκει γενικά όλη σχεδόν η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, η οποία, όπως είναι φυσικό βάζει πάνω απ' όλα το ταξικό της συμφέρον και απεργάζεται την εξολόθρευση της φυλής!

Όλα αυτά, μπορεί κανείς να τα βρει εκτενώς αναφερόμενα στο… διαδίκτυο και μάλιστα υπογεγραμμένα και επώνυμα από διάφορους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι, βοηθούσης και της κρίσεως, ασχολούνται και ενημερώνονται όσο μπορούν για τη σωτηρία της πατρίδας.

Όμως θα πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο, άραγε, κανείς άλλος Ευρωπαίος δεν αναφέρεται σ' αυτές της θεωρίες; Μήπως εκεί δεν υπάρχει λαός που πένεται και υποφέρει; Γιατί οι Πορτογάλοι, οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι δεν είναι "θύματα" αυτών των πρωτοβουλιών;

Δυστυχώς, μόνο στην Ελλάδα απαντάται το σκεπτικό και η ορολογία της μυστικής παγκόσμιας κυβέρνησης, του πλανητάρχη και όλα αυτά τα θεωρήματα της συνομωσίας. Η λογική αυτή, αντίθετα, βρίσκει γόνιμο έδαφος, στη Μέση Ανατολή και τις τριτοκοσμικές χώρες. Και είναι τόσο βαθιά ριζωμένη αυτή η βολική παράνοια που οι συνομωσίες θεωρούνται περίτρανα αποδεδειγμένες, προφανείς κτλ. Κι όλα αυτά στη χώρα που εδραιώθηκε η επιστημονική σκέψη!

Σκέφτηκε κανείς, άραγε, ότι αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα είναι ότι διάφορα «κέντρα σκέψης» (τα οποία φυσικά υπάρχουν για να συμβουλεύουν και να σχεδιάζουν τις επιχειρήσεις τους), δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αναπαράγουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα; Όταν κάποια "αόρατη αρχή" σκέφτεται να μας βγάλει από το ευρώ, είναι ακριβώς η περίοδος που όλοι μιλούν για την έξοδο από το ευρώ!  Όμως, αν η λέσχη Μπίλντεμπεργκ ήθελε να πετύχει κάτι τέτοιο, εμείς το αποφύγαμε χάρη στο πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων. Άρα, και να ήθελε να μας «καταστρέψει» η συγκεκριμένη λέσχη, απλά δεν το κατάφερε!

Αλλά, ακόμη κι αλήθεια να ήταν, πράγμα που δεν θα έπρεπε να το ξέρει κανείς άλλος, αφού υποτίθεται ότι η Λέσχη είναι... μυστική, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

Τί κάνουμε εμείς ώστε να αποτρέψουμε την επιτυχή έκβαση αυτών των κακών συνομωσιών; Φταίει άραγε η παγκόσμια ανθελληνική συνομωσία που ο Τσοχατζόπουλος κατάκλεψε το ελληνικό δημόσιο κι ο Παπαντωνίου αγόραζε άχρηστα όπλα για να καρπωθεί τις μίζες; Φταίει η λέσχη που παρατήσαμε τα χωράφια μας για να λυμαινόμαστε τις επιδοτήσεις; Φταίει η λέσχη που, όσοι είχαν έστω και ένα μικρό πόστο στη Δημόσια Διοίκηση θησαύρισαν με τα φακελάκια; Ποιος φταίει που έχουμε τόσο διαβρωμένη διοργάνωση στο ποδόσφαιρο και το διοικούν μαφιόζοι; Ποιος φταίει που οι συνδικαλιστές αμείβονταν τόσο αδρά; Ποιος φταίει για τα φακελάκια στους γιατρούς; Η λέσχη... Μπίλντεμπεργκ φταίει για όλα αυτά; Φταίνε οι Εβραίοι που ο Βαρουφάκης κόντεψε να διασύρει και να καταστρέψει τη χώρα; Φταίνε οι... εξωγήινοι που το μεγαλύτερο διακύβευμα των περασμένων εκλογών ήταν και πάλι η διατήρηση των αργομισθιών, του παρασιτισμού και της γραφειοκρατίας;

Όχι βέβαια. Αυτό που μας φταίει είναι το ξερό μας το κεφάλι. Αυτό που μας φταίει είναι ότι ελάχιστοι από μας αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Για όλα φταίνε πάντα "οι άλλοι", είτε είναι ο γείτονας, είτε είναι το αντίπαλο κόμμα, είτε είναι τα σκοτεινά μυαλά της λέσχης Μπίλντεμπεργκ είτε είναι ακόμη και ο... πρόεδρος Νίξον! Από τη μια είναι αυτό και από την άλλη είναι η πίστη μας ότι κάποιος θα βρεθεί, την τελευταία στιγμή, να μας σώσει, είτε λέγεται Πούτιν, είτε λέγεται Τσίπρας είτε Μητσοτάκης είτε ακόμη –εσχάτως– Καμμένος.

Η φροϋδική θεωρία στο αποκορύφωμά της για μια ακόμη φορά!

Καιρός όμως να ενηλικιωθούμε. Δεν υπάρχει έξωθεν σωτηρία. Μόνοι μας ό,τι κάνουμε στη ζωή. Παίρνοντάς την στα χέρια μας, όχι ακολουθώντας αυτό που μας σερβίρουν στο φέις μπουκ, σε πολύχρωμες ιστοσελίδες και σε εύπεπτα διαφημιστικά σποτάκια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 1940, καθόλου μυστικά και απόκρυφα, αλλά αντίθετα, ολοφάνερα και απροκάλυπτα, η Ιταλία επιτέθηκε πάνοπλη στην Ελλάδα και δεν κατόρθωσε τίποτα. Χιλιάδες χρόνια τώρα, όσα μυστικά ή φανερά σχέδια και αν κάνουν για την εξόντωση της φυλής, του έθνους, της χώρας, όπως θέλετε πείτε το, εμείς –εκεί– αντιστεκόμαστε, βρίσκουμε πάντα τον τρόπο κι επιβιώνουμε, σε πείσμα των καιρών και της Ιστορίας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το κοινό μυστικό είναι η ενότητα. Η προσωπική εμπλοκή. Όχι το βγάλσιμο της ουράς μας απέξω. Όχι η αποχαύνωση μπροστά στο χαζοκούτι κι το "άσε τον κόσμο να καίγεται, αρκεί εγώ να τη σκαπουλάρω".