Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

ev media-logo

Δεν θα λείψουν, ούτε σήμερα, οι μεσημβρινές μπόρες στην Ευρυτανία. Η τάση του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Βαριά συννεφιά, βροχές, μπόρες, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ακόμα και χιόνι σε μεγάλα υψόμετρα, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το καιρικό σκηνικό σχεδόν όλο το πρώτο 15νθήμερο του Απρίλη στην Ευρυτανία. Μάλιστα, το φθινόπωρο εν μέσω άνοιξης δεν θα αποχωρήσει πολύ σύντομα.karpenisi-sinnefa-apo-mpiara1

Έτσι, και σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές, μπόρες ή/και καταιγίδες, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Από ΒΔ οι άνεμοι, θερμοκρασία σε μικρή πτώση -από 4 έως 12 βαθμούς.

Αύριο, Πέμπτη 18 Απριλίου, ξανά, τοπικά και σποραδικά θα βρέξει, ενώ θα επικρατούν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίας (4 με 11β), συνοδεία βοριάδων (ΒΑ).

Διάθεση για περιορισμό της αστάθειας διαφαίνεται για την Παρασκευή (19/4) αλλά και πάλι θα βρέξει τοπικά, ενώ λίγα τοπικά φαινόμενα περιμένουμε και το Σάββατο (20/4). Νεφώσεις αλλά και αρκετή ψύχρα θα επικρατούν την Κυριακή (21/4).

Όλο το υπόλοιπο διάστημα θα πνέουν βοριάδες (ΒΑ) και η αίσθηση θα παραπέμπει ευθέως σε… χειμώνα· στα υπερ-ορεινά θα σημειωθούν ξανά χιονοπτώσεις.

Άνοδο της θερμοκρασίας και εναρμόνιση του καιρού με την εποχή περιμένουμε από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ σταδιακά η αστάθεια θα περιοριστεί και η λιακάδα θα επιστρέψει...