Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

ev media-logo

Με τον καιρό σύμμαχο οι μαθητικές παρελάσεις στην Ευρυτανία τη Δευτέρα (25/3), ωστόσο πιθανή νέα κακοκαιρία σύντομα

Τι και αν από την Τετάρτη (20/3) εισήλθαμε και επίσημα στην άνοιξη; Ο μακρύς χειμώνας στην Ευρυτανία κρατά το δικό του… ημερολόγιο και είναι βέβαιο πως κρύβει αρκετές εκπλήξεις, ίσως και αρκετά σύντομα...parelasi-kosmos1

Στα προσεχώς, το Σάββατο 23 Μαρτίου, ο καιρός δεν θα διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα και έτσι, οι βοριάδες (ΒΑ) θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι, με την αίσθηση της ψύχρας να είναι -ξανά- αρκετά έντονη. Το μεσημέρι η θερμοκρασία στο Καρπενήσι θα φθάσει ως τους 10 βαθμούς. Οι νεφώσεις κατά τόπους θα πυκνώνουν και παροδικά υπάρχει μικρή πιθανότητα για ψιχάλισμα.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου περιμένουμε αρκετή συννεφιά σε μεγάλο τμήμα του νομού, δίχως ωστόσο βροχές -τουλάχιστον οργανωμένες. Η θερμοκρασία θα ανέβει ανεπαίσθητα (έως 11 βαθμούς), ωστόσο οι βοριάδες (ΒΑ) θα διατηρήσουν την αίσθηση της ψύχρας.

Τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, ο καιρός θα σταθεί, όπως όλα δείχνουν, σύμμαχος στη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων στην Ευρυτανία, σε Καρπενήσι και χωριά. Και αυτό γιατί περιμένουμε εναλλαγές νεφώσεων και διαστημάτων με λιακάδα, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, φθάνοντας ως τους 16 βαθμούς περίπου. Από βόρειες διευθύνσεις, εξασθενημένοι, οι βοριάδες.

Πάντως, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ο χειμώνας φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά στην Ευρυτανία, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, ακόμα και χιόνια. Περισσότερα, σε νεότερη ανάρτηση…