Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

ΚΑΙΡΟΣ. Το όψιμο… καλοκαίρι διατηρείται στην Ευρυτανία. Με ηλιοφάνεια και απουσία βροχών η νέα εβδομάδα

Αρχές... καλοκαιριού και όχι τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη θυμίζει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, φυσικά και στην ορεινή Ευρυτανία. Το καιρικό σκηνικό αποτελούν οι ηλιόλουστες ημέρες, οι υψηλότερες από τα συνηθισμένα της εποχής θερμοκρασίας και η απουσία βροχών.

karpenisi-iliovasilema11

Μόνο με τη δύση του ηλίου και νωρίς το πρωί γίνεται αισθητή η ψύχρα του φθινοπώρου (στους 3,6cέπεσε η θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας 21/10 στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη).

Η συνεχιζόμενη καλοκαιρία θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα και θα διαρκέσει περίπου έως και τα τέλη του μήνα (σύμφωνα με την τάση). Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, η ημέρα θα ξεκινήσει και θα διατηρηθεί ηλιόλουστη καθόλη τη διάρκειά της, με τη θερμοκρασία να φθάνει, νωρίς το απόγευμα, ως τους 22+ βαθμούς, συνοδεία ασθενών, μεταβλητών ανέμων.

Και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου αναμένουμε καλοκαιρία και λιακάδα σε ολόκληρη την Ευρυτανία, αν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση (έως 19c) και οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειο-ανατολικούς (ΒΑ), με τάση ενίσχυσης.

Ο καιρός των επόμενων ημερών, στα Ευρυτανικά ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου