Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

ΚΑΙΡΟΣ. Περιορίζεται λίγο η αστάθεια, όμως δεν θα λείψουν ξανά οι τοπικές μπόρες στην Ευρυτανία - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ο Μάιος θεωρείται από τους μετεωρολόγους ως ο κατεξοχήν απρόβλεπτος καιρικά μήνας. Έτσι, η αστάθεια των τελευταίων ημερών, που έδωσε βροχές, καταιγίδες, χαλάζι, ακόμα και… χιόνια, δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Με σχετικά άστατο καιρό και μάλλον χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα πέσει και η αυλαία του μήνα. Πρέπει να τονιστεί ξανά η τοπικότητα των φαινομένων. karpenisi-velouxi-cloudy1

Την Παρασκευή 29 Μαΐου, στην Ευρυτανία αρχικά περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και καλοκαιρία. Όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι, ωστόσο, θα αναπτυχθούν και θα πυκνώσουν νεφώσεις, με αποτέλεσμα κατά τόπους να εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα (μπόρες). Απαραίτητα τα πανωφόρια, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 18 βαθμούς στο Καρπενήσι, άνεμοι δυτικοί.

Το Σάββατο 30 Μαΐου, εκ νέου, τις θερμές ώρες της ημέρας είναι πιθανόν να σημειωθούν μπόρες, αλλά πιο τοπικού χαρακτήρα. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, θα φθάσει ως τους 18 βαθμούς, συνοδεία Δ-ΝΔ ανέμων.

Η τελευταία ημέρα του μήνα, Κυριακή 31 Μαΐου, το καιρικό μοτίβο δεν θα διαφοροποιηθεί κατά πολύ και έτσι, κατά τόπους η αστάθεια ίσως διατηρηθεί, με πρόσκαιρες μπόρες κατά τόπους. Τα (όποια) φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη τοπικότητα. Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία, δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς, άνεμοι από δυτικά.