Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Νέα επιδείνωση του καιρού και χιονοπτώσεις από απόψε και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (12/1) στην Ευρυτανία

Μετά τα χιόνια ήρθαν οι νοτιάδες, η άνοδος της θερμοκρασίας και οι βροχές, που μάλιστα κατά διαστήματα ήταν έντονες στην Ευρυτανία, με αποτέλεσμα η χιονόστρωση να περιοριστεί αρκετά· ωστόσο και πεζοδρόμια κρύβουν ακόμα παγίδες.xioni-gefyra-geros2-0

Στα προσεχή, το καιρικό ενδιαφέρον θα επανέλθει από το βράδυ της Παρασκευής, 11 Ιανουαρίου, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από τα νοτιοδυτικά θα κινηθεί βορειοανατολικά, ενώ η παράλληλη στροφή των ανέμων σε βοριάδες (ΒΑ) θα ρίξει τη θερμοκρασία. Αποτέλεσμα θα είναι από απόψε το βράδυ-ξημερώματα Σαββάτου να εκδηλώνονται εκ νέου χιονοπτώσεις, τοπικά και κατά διαστήματα πιθανόν ισχυρές σε μεγάλο τμήμα του νομού -και κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Το απόγευμα ίσως πέφτει χιονόνερο. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 3-4 βαθμούς.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου κακοκαιρία θα επικρατεί από τις πρωινές ώρες, με χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά της Ευρυτανίας, συνοδεία ΒΑ ανέμων. Όπως όλα δείχνουν, θα «το στρώσει» ξανά στο Καρπενήσι και σε χωριά. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση και θα κυμανθεί από -4 έως -1 βαθμούς. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Ελλάδα.

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στην Ευρυτανία και θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ η βαθμιαία στροφή των ανέμων ξανά σε νοτιοδυτικούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία (μέγιστες έως 5 βαθμοί).