Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

ev media-logo

(UPD) Πιθανόν ισχυρά φαινόμενα, μπόρες και καταιγίδες, από το απόγευμα στην Ευρυτανία - Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ

Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας πλησιάζει τη δυτική Ελλάδα και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επηρεαστεί και ο νομός Ευρυτανίας, κατά κύριο λόγο τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα του νομού λόγω των ΒΑ ανέμων.sat 16072019

Μεσημέρι (14.30μμ) Τρίτης 16/7/2019. Έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα παρατηρείται στα ανοικτά του Ιονίου. Τα φαινόμενα αργότερα θα "προχωρήσουν" στην ηπειρωτική χώρα

Φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρά, αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (16/7) έως και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας. Αργότερα, τα ξημερώματα και το πρωί της Τετάρτης (17/7) η διαταραχή θα κινηθεί πιο ανατολικά και θα επηρεάσει την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες.

Σε τροποποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που είχε εκδώσει, προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που αναφέρει πως θα επηρεαστούν: 

«Α. Σήμερα Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η  Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν. 

Β. Την Τετάρτη (17-07-2019) το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες».