Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ακόμα με κενά τα σχολεία της Ευρυτανίας. Ελλείψεις ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα - Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ

Τι και αν έχουν περάσει εξήντα και πλέον ημέρες από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ευρυτανίας; Ακόμα και σήμερα, στα μέσα Νοέμβρη, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν και δυσχεραίνουν το έργο των μαθητών, που καλούνται να συναγωνιστούν συνομήλικους τους εκκινώντας από μειονεκτική θέση. Είναι ενδεικτικό ότι κενά εντοπίζονται ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.epal-karpenisiou-kthrio1

Τα κενά στον νομό - Πήρε θέση η ΕΛΜΕ

Τα πιο σημαντικά κενά εντοπίζονται στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου και αφορούν τις ειδικότητες Νοσηλευτή και Ηλεκτρολόγων, καθώς πρόκειται για πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τέτοιο είναι και το μάθημα της Πληροφορικής στη Φουρνά, όπου επίσης υπάρχει κενό σε καθηγητή. Κενά εντοπίζονται, επίσης, στα σχολεία σε Γρανίτσα και Ραπτόπουλο, όπως και στην Ειδική Αγωγή στο Καρπενήσι.

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας συνέταξε και απέστειλε επιστολή-καταγγελία για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στις σχολικές μονάδες του νομού. «Παρά τις διαβεβαιώσεις για την ‘καλύτερη’ σχολική χρονιά, τα κενά στα σχολεία παραμένουν. Αυτό φαίνεται είναι το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε για να ικανοποιηθεί το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Η καταγγελία της ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σημειώνει τα εξής:

«Στο μήνυμα του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Υπουργός Παιδείας έλεγε: «Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι καλή δύναμη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στις μαθήτριες και τους μαθητές. Το Υπουργείο κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η φετινή χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα από τις προηγούμενες. Είμαι βέβαιος ότι και σεις, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, θα κάνετε το ίδιο».

Αυτό που μένει από το μήνυμα του Υπουργού κι ενώ σε ένα μήνα περίπου έρχονται οι διακοπές των Χριστουγέννων, είναι η ανάγκη να επιδείξουμε δύναμη όλοι εμείς, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Παρά τις διαβεβαιώσεις για την «καλύτερη» σχολική χρονιά, τα κενά στα σχολεία παραμένουν.

Αυτό φαίνεται είναι το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε για να ικανοποιηθεί το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Ειδικά στην Ευρυτανία έχουμε ακόμα κενά εκπαιδευτικών, ακόμα και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Συγκεκριμένα:

1 κενό ΠΕ87.02 Νοσηλευτών

2 κενά ΠΕ83 Ηλεκτρολόγων

1 κενό ΠΕ86 Πληροφορικής

1 κενό ΠΕ01 Θεολόγων

1 κενό ΠΕ05 Γαλλικών

1 κενό ΠΕ06 Αγγλικών

1 κενό ΠΕ04.02 Χημικών

2 κενά ΠΕ79 Μουσικών

1 κενό ΠΕ08 Καλλιτεχνικών

1 κενό ΠΕ03 Μαθηματικών Ειδικής Αγωγής

1 κενό ΠΕ02 Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την απαξίωση από την πλευρά του Υπουργείου του αγώνα και της αγωνίας των παιδιών και των οικογενειών τους, που εκφράζεται ξεκάθαρα με τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο και τα κενά εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να υπάρχουν. Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους τοπικούς φορείς να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ελάχιστη προϋπόθεση για την εκπαίδευση των παιδιών μας, τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών και την κάλυψη των κενών.».