Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

[ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ] Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας

bakogiannis-athina-psila22

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο της Αθήνας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε, το απόγευμα της Δευτέρας (5/11) ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, ο Κ. Μπακογιάννης παρουσίασε τις βασικές αρχές του οράματός του για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, «για να σταθεί», όπως ο ίδιος ανέφερε, «ξανά η Αθήνα όρθια».

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε σύντομη αναδρομή στην πορεία του στην αυτοδιοίκηση, που ξεκίνησε από τον δήμο Καρπενησίου, έφθασε στην Περιφέρεια και τώρα στοχεύει στην Αθήνα, με στόχο η πόλη («η πόλη των πόλεων», όπως είπε) να αλλάξει χαρακτήρα, να αφήσει πίσω της τα κακώς κείμενα και να γίνει μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα

bakogiannis-athina-psila3

Δεκάδες Ευρυτάνες ταξίδεψαν στην Αθήνα και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση στο Γκάζι: μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας Άρης Τασιός, οι δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων, Νίκος Σουλιώτης και Θεόδωρος Μπαμπαλής, αντίστοιχα, φίλοι και συνεργάτες του νυν Περιφερειάρχη από το Καρπενήσι και την Ευρυτανία, Ευρυτάνες των Αθηνών κ.α. (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ).

Στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους στόχους της δικής του θητείας, οι οποίοι θα αποτελούν τον πυρήνα της προεκλογικής του εκστρατείας. Επικεντρώνονται σε ένα τρίπτυχο: Ασφάλεια, καθαριότητα, καθημερινότητα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη και την καθιέρωση της Αθήνας στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Ο υποψήφιος -πλέον- δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τους πολίτες να συνυπογράψουν μία συμφωνία εμπιστοσύνης, «η οποία θα μας δεσμεύει όλους». Αυτή η συμφωνία θα έχει πέντε αρχές, σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, αποκαλώντας τον δήμαρχο «διευθυντή ορχήστρας» και τονίζοντας ότι θα επιδιώξει συνεργασίες και δεν θα φοβηθεί να αλλάξει τον δήμο.

«Αρχή πρώτη: Η Αθήνα δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί της. Οσοι ζουν, όσοι εργάζονται και όσοι την επισκέπτονται. Εχετε ανάγκη επιτέλους, όσα δικαιούστε.

Αρχή δεύτερη: Ο δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ούτε τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Είναι σύμμαχος με τα όνειρα των δημοτών. Ο δήμαρχος είναι παντού. Για τα πάντα. Και πάντα. Μαχητικά, πέρα και πάνω από αρμοδιότητες. Εδώ θα ισχύει στα αλήθεια το γνωστό... Τα παράπονά σας στον δήμαρχο.

Αρχή τρίτη: Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνά γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η κοινωνία, όμως, είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Να μάθουμε στη συνεννόηση, τη συναίνεση και τη συνεργασία.

Αρχή τέταρτη: Δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο. Ο Δήμος Αθηναίων έχει γεράσει. Για να ξανανιώσει, χρειάζεται να γυρίσει ανάποδα. Ασυμβίβαστα. Για να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Οχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά με τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Αρχή πέμπτη: Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ιστορία γράφουν οι παρέες. Ο δήμαρχος δεν είναι τίποτα παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας».

Άμεσα δε, αναμένεται να ξεκινήσει περιοδείες σε γειτονιές προκειμένου να ενημερωθεί από τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

bako-athina-soul111bakogiannis-athina-psila1