Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Άνοιξε η αυλαία του 3ήμερου συνεδρίου για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ στο Καρπενήσι, με εκατοντάδες συμμετοχές απ' όλη την Ελλάδα

Περισσότερα από διακόσια (200) άτομα, αιρετοί, τεχνοκράτες και στελέχη διοίκησης των ΟΤΑ, βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης (25/10) στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, εκεί όπου στις 10.00 το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη», που διοργανώνεται από τον δήμο Καρπενησίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης".1

Στο συνέδριο συμμετέχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

ΒΙΝΤΕΟ

Το συνέδριο διεξάγεται σε μια κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του στις αλλαγές και τις προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι. Το μεγαλύτερο μέρος του, όμως, θα δώσει έμφαση και σε πληθώρα από άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ΤΑ, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.

Παράλληλα, η επιλογή του Καρπενησίου αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή του τόπου σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σύνεδροι και συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την πόλη και τα χωριά, θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της περιοχής και θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στις τοπικές κοινωνίες όπου υπηρετούν.

Ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, Λουκάς Υπερήφανος, πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς, Κώστας Κοντογεώργος, βουλευτής Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας, Νίκος Σουλιώτης, δήμαρχος Καρπενησίου, Θεόδωρος Μπαμπαλής, δήμαρχος Αγράφων. Την έναρξη εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος. Τον συντονισμό έχει αναλάβει η Γενική Γραμματέας του δήμου Καρπενησίου κα Γιάννα Χορμόβα. Στο περιθώριο της έναρξης των εργασιών, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» παρακολουθούν τις εργασίες του συνεδρίου και σας μεταφέρουν, με εικόνα και ήχο, όσα έγιναν στην έναρξη των εργασιών, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Αναλυτικό ρεπορτάζ για το 3ήμερο θα υπάρχει στην έντυπη έκδοση της ερχόμενης εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

2

3

4

6

7

8

9