Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Για κάστανα στην Αγία Τριάδα! Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, η γιορτή - θεσμός στην πλατεία του χωριού - Με νέα στοιχεία οι εκδηλώσεις

Έτοιμη να υποδεχθεί ντόπιους και επισκέπτες είναι η κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδας Ευρυτανίας, που την προσεχή Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, από τις 11.00 το πρωί, θα φιλοξενήσει την καθιερωμένη «Γιορτή Κάστανου».kastana-agia-triada-arxeioo1

 

Όπως κάθε χρόνο, θα ψήνονται και θα προσφέρονται δωρεάν κάστανα, ενώ η ημέρα θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορευτικό συγκρότημα, με το κέφι να κρατά μέχρι αργά.

Το νέο στοιχείο φέτος αφορά στην επίδειξη μαγειρικής κάστανου, με τη συμμετοχή σεφ της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων, του Νεκτάριου Ράικου και του Φώτη Καίσαρη, καθώς και μαθητών της σχετικής ειδικότητας στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου. Θα γίνει επίδειξη συνταγών με βάση το κάστανο -ενός ριζότου με κάστανα και μανιτάρια και μιας σούπας.

Παράλληλα, η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ευαγγελία Τάσιου θα αναλύσει διατροφικά τις συνταγές και θα μιλήσει για τη θρεπτική αξία του κάστανου.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση του δήμου Καρπενησίου και του Τοπικού Συμβουλίου Αγιατριαδιτών.