Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Σύλλογος "Αγώνας Ζωής": Συστράτευση για «ιερό» σκοπό - Εγκαίνια γραφείων & ανοικτή συγκέντρωση με τη συμμετοχή των μελών

Με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων του, τελέστηκαν, πριν λίγες ημέρες, ο αγιασμός και τα εγκαίνια των γραφείων του Συλλόγου Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών ν. Ευρυτανίας «Αγώνας Ζωής».agonas-zois-sigkentrosi-meli1

Από τη συγκέντρωση του ΔΣ, μελών και φίλων του συλλόγου

Τα γραφεία του συλλόγου στεγάζονται στο κέντρο της πόλης (στην οδό Ζηνοπούλου 1) και ο αγιασμός τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Πρόθεση των ανθρώπων του συλλόγου είναι να λειτουργούν σύντομα σε σταθερή βάση, για κάποιες ώρες τη εβδομάδα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να απευθύνονται εκεί για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικό με τη δράση του συλλόγου. Σήμερα, ο «Αγώνας Ζωής» έχει εγγεγραμμένα -μέσα σε μόλις έναν χρόνο- περισσότερα από 140 μέλη.

Η επόμενη ημέρα

Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε συγκέντρωση των μελών του συλλόγου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός και ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, αντιδήμαρχοι κ.α.

Αρχικά, έγινε απολογισμός των δράσεων και εκδηλώσεων του συλλόγου κατά το τελευταίο έτος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που αφορούσε στην προσπάθεια να ανακαινισθεί και να λειτουργήσει δομή φιλοξενίας στην Αθήνα, για Ευρυτάνες καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στην Αθήνα.

agonas-zois-egkainia-grafeia

Από τα εγκαίνια των γραφείων, στο κέντρο του Καρπενησίου

Όπως έγραψαν τα «Ευρυτανικά Νέα», στον σύλλογο έχει παραχωρηθεί διαμέρισμα 45-50τμ στην περιοχή του Καρέα, το οποίο, ωστόσο, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και θα απαιτηθούν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για επισκευές και ανακαίνιση. Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να αρχίσει σιγά-σιγά η διαδικασία (εκτίμηση κόστους, προσφορές κ.α), ορίστηκε επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του συλλόγου.

Πρόταση για δημιουργία ογκολογικής κλινικής, που θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, κατέθεσε κατόπιν η πρόεδρος του συλλόγου, κα Ανθή Μουλιανίτη. Συζητήθηκαν οι προοπτικές, η πιθανή εξεύρεση πόρων, ιατρικού προσωπικού κ.α., για μια δομή που θα αποσκοπεί στη διευκόλυνση ασθενών κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας.

Στη συνάντηση τέθηκε, τέλος, το ζήτημα οικονομικής ενίσχυσης (στο εγγύς μέλλον) συνανθρώπων μας που πάσχουν από καρκίνο, τα κριτήρια επιλογής αυτών, το ύψος του βοηθήματος κ.α.