Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Εργοθεραπεία, παιδιά και οφέλη. Ημερίδα πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Π. Ε. Ευρυτανίας

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (29/9), η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π. Ε. Ευρυτανίας με θέμα την εργοθεραπεία και τις εφαρμογές της στην παιδιατρική.ergotherapeia-imerida1

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ, με τους εργοθεραπευτές Γιάννη Βουτυράκη (αριστερά) και Ηλία Βούλγαρη

Η ενημερωτική εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες από ειδικούς, με στοιχεία και δεδομένα χρήσιμα για τους γονείς που έδωσαν το παρών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Πρόεδρου κας Αναστασίας Κριπάση - Μπάρκα, που, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «κατάκτηση» του Συλλόγου για τη δημιουργία Κέντρου Διημερευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ, στο Καρπενήσι. Όπως έγραψαν τα «Ευρυτανικά Νέα» πρόσφατα (αρ. φύλ. 820, 19/9/18), το έργο, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, αφορά στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας και φροντίδας ατόμων με αναπηρίες σε καθημερινή βάση, έχει δε ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Η πρόεδρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη «για την καταλυτική παρέμβαση του στην χρηματοδότηση και δημιουργία του Κέντρου», καθώς και τους: Αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιό, Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη και τον τότε Αντιδήμαρχο Πρόνοιας Κλεομένη Λάππα, «για τη συνεργασία στην πραγματοποίηση της δημιουργίας του Κέντρου.».

ergotherapeia-imerida2

Τον λόγο πήραν, αμέσως μετά, οι εργοθεραπευτές - ομιλητές κ.κ. Γιάννης Βουτυράκης και Ηλίας Βούλγαρης. Οι ειδικοί έκαναν εμπεριστατωμένη αναφορά στην εργοθεραπεία και στις παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των παιδιών -όπως ένδυση, βελτίωση συμπεριφοράς, κίνηση κλπ.

Όπως αναφέρθηκε, οι ειδικοί του κλάδου είναι σε θέση να προωθήσουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ανεξαρτησία σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού -όπως αυτοεξυπηρέτηση, κινητικές δεξιότητες, δεξιότητες παιχνιδιού, αισθητηριακές δεξιότητες, γνωστικές δεξιότητες, συμπεριφορά και κοινωνικοποίηση.

«Με την εμπειρία τους ενημερωθήκαμε, ανακαλύψαμε συμπεριφορές, μάθαμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα την δική μας και των παιδιών μας και λύσαμε απορίες», ανέφερε σχετικά η κα Κριπάση-Μπάρκαergotherapeia-imerida4