Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Δημοτικός Κινηματογράφος και φέτος. Πότε αρχίζουν οι προβολές στο Συνεδριακό Κέντρο

Με νέες ταινίες και τις τιμές των εισιτηρίων στα ίδια επίπεδα, αρχίζει τη λειτουργία του για τη σεζόν 2018-19 ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου, στο Συνεδριακό Κέντρο.sinedriako-kentro1111

Από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Οκτωβρίου) θα αρχίσει τη λειτουργία του για τη νέα χρονιά ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου.

Οι προβολές θα γίνονται στο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ σταθερό θα διατηρηθεί το κόστος των εισιτηρίων. Ταινίες Α’ προβολής θα απολαμβάνει το σινεφίλ κοινό, μέχρι και τον Απρίλιο του ’19.

 Ενοικίαση μηχανής

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, στις 18 Σεπτεμβρίου, το 2ο θέμα είχε τίτλο «Λειτουργία Δημοτικού Κινηματογράφου - Ενοικίαση κινηματογραφικής μηχανής προβολών». Η πρόεδρος κα Σοφία Ζαλοκώστα ανέφερε πως στον δήμο Καρπενησίου είχε κατατεθεί αίτημα αγορά ψηφιακής μηχανής προβολών, το οποίο όμως απορρίφθηκε καθώς «το κόστος της στην παρούσα φάση είναι δυσβάσταχτο».

Τελικά, ύστερα από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε (κατά πλειοψηφία) η ενοικίαση μηχανής και συνοδευτικού εξοπλισμού μέχρι το τέλος του 2018, με κόστος 5.200 ευρώ (3 μήνες Χ 1.736 ευρώ). Απόφαση για ενοικίαση αναμένεται να ληφθεί και για τη λειτουργία του σινεμά το 2019.

Από κει και πέρα, πρόθεση των ανθρώπων της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ είναι η εξεύρεση πόρων για αγορά κινηματογραφικής μηχανής, με ένας κόστος που κυμαίνεται γύρω στις 40.000 ευρώ -εξέλιξη που αν γίνει πράξη θα αναβαθμίσει τη γενικότερη λειτουργία του Συνεδριακού Κέντρου.

Σύμφωνα με το πλάνο, μέσα στο 2018 θα προβληθούν συνολικά δώδεκα ταινίες, όλες εξ αυτών Α’ προβολής. Οι τιμές των εισιτηρίων διατηρούνται στα ίδια επίπεδα: γενική είσοδος 6 ευρώ, παιδιά-άνεργοι-φοιτητές 4 ευρώ, μέλη συλλόγου ΑμεΑ δωρεάν.