Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Μεγάλα έργα οδοποιίας στην Ορεινή Ναυπακτία, στα όρια με την Ευρυτανία. Περισσότερα από 3,5 εκατ. € στο οδικό δίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νότια πρόσβαση της Ευρυτανίας με την Αιτωλοακαρνανία και τη Ναύπακτο, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό οδικό άξονα που καλύπτει μεγάλο κομμάτι τοπικών κοινωνιών στους δύο νομούς, εξυπηρετώντας την οδική σύνδεση μεταξύ Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, μέσω Δομνίστας - Ναύπακτου.oreini-naupaktia-erga1

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, επιθεώρησε τα έργα που εκτελούνται στον οδικό άξονα Ευρυτανία - Ναύπακτος, στην Ορεινή Ναυπακτία.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: "Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε, στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, σε έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Ορεινή Ναυπακτία, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Αλεξόπουλο, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κιτσοπάνο και από ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχης  Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΠΔΕ κ. Νικόλαος Υφαντής και ο εντεταλμένος  σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας κ. Θανάσης Κούκουνας. 

Το πρώτο έργο που επισκέφτηκε το κλιμάκιο ήταν το έργο «Συντήρηση Οδοποιίας Κρυονέρια – Περδικόβρυση του Δήμου Ναυπακτίας» προϋπολογισμού 2.120.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί, αφορούν στην κατασκευή νέου οδικού άξονα 3,5 χιλιόμετρα περίπου  με κατασκευή τεχνικών, ασφαλτόστρωση, στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις  καθώς και σήμανση, ενώ στις εργασίες περιλαμβάνονταν και ανακατασκευή παλαιού δικτύου περίπου ενός χιλιομέτρου, προκειμένου οι επαρχιακοί δρόμοι να είναι ασφαλείς και προσβάσιμοι στους πολίτες.

 Στη συνέχεια, το ίδιο κλιμάκιο επιθεώρησε τις εργασίες που ξεκίνησαν πρόσφατα στο έργο «Οδικός Άξονας Αγίου Δημητρίου – Νεοχωρίου – Αράχωβας - Ψηλός Σταυρός και Αγ. Δημήτριος-Περιδικόβρυση και Διακλαδώσεων Περίστας και Καστανιάς»  προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στόχος του έργου είναι  να αποκατασταθεί πλήρως η βατότητα σε τμήματα του συγκεκριμένου δικτύου και να υπάρξει συντήρηση και αποκατάσταση σε φθορές και βλάβες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης, τεχνικά, άρση καταπτώσεων, διαπλατύνσεις, σήμανση, κατασκευή σαρζανέτ και άλλες με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία του 2015, στην Ναυπακτία.